Naslovna Hronika PREMINUO BESKUĆNIK, GRAĐANI UKAZIVALI DA ŽIVI NA ULICI

PREMINUO BESKUĆNIK, GRAĐANI UKAZIVALI DA ŽIVI NA ULICI

4
Ad

Na pragu ulaza u nekadašnji prostor „Beriljsko“ juče u popodnevnim časovima premiuo je beskućnik Ljubomir Mutavdžić (73) rodom sa Pasjače.  Građani Garića su duže vreme ukazivali na to da on živi u nehumanim uslovima, podnosili peticiju, čak je i narodni poslanik i odbornik u prokupačkoj Skupštini Marko Ristić govorio o tome i apelovao da se čovek izmesti, ali niko nije reagovao.

-Da je preminuo primetio je čuvar koji obilazi i ovaj prostor. Nesrećni čovek je sedeo na pragu portirnice nekadašnjeg „Beriljskog“, naslonjen na futer od vrata i tako je preminuo. Obaveštena je Hitna pomoć, kao i policija i kada su izašli na teren konstatovano je da je preminuo prirodnom smrću- kaže stanovnik ovog dela grada.

O smrti je obavešteno i nadležno Više tužilaštvo u Prokuplju.

Nesrećni čovek je dugo živeo u ovoj portirnici. Primao je neku minimalnu penziju, ali nije bio u svojoj kući na Pasjači, već je koristio napuštenu portirnicu.

Stanovnici ovog dela grada su pisali peticiju da se izmesti, jer ne živi u humanim uslovima, bolestan je, ali nadležni nisu reagovali.

Pre par dana i mi smo ga obišli i tada nam je rekao da ne može da živi na Pasjači jer nema puta. Nije želeo ničiju pomoć, ali kako tvrde okolni stanovnici, on i mentalno nije bio dobro, pa je možda postojala mogućost da se smesti u neku ustanovu. Ipak do toga nije došlo.

Čak smo i mi ovih dana par puta zvali Centar za socijalni rad, ali nam se na fiksni broj telefona niko nije javljao.

Do sada nije zabeležen slučaj, koliko je nama poznato, da je neki beskućnik preminuo na ulici u Prokuplju.

Nesrećni čovek koji je preminuo bio je najbolji đak prokupačke Gimnazije u svoje vreme, stipendista Titovog fonda, a završio je i na Golom otoku. Povremeno je imao neka kratkotrajna radna mesta i na kraju je postao beskućnik.

0
0
Prethodni tekstRODA ISPALA IZ GNEZDA I IZAZVALA ZABUNU, NADLEŽNI KAŽU DA JE TO NORMALNO
Sledeći tekstSMEĆE NA SVAKOM KORAKU

4 KOMENTARA

  1. […] „Da je preminuo primetio je čuvar koji obilazi i ovaj prostor. Nesrećni čovek je sedeo na pragu portirnice nekadašnjeg „Beriljskog“, naslonjen na futer od vrata i tako je preminuo. Obaveštena je Hitna pomoć, kao i policija i kada su izašli na teren konstatovano je da je preminuo prirodnom smrću“- kaže stanovnik ovog dela grada, prenosi portal Prokuplje press. […]

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime