Naslovna Kultura PREMIJERA PREDSTAVE “ARIZANI” U ČETVRTAK

PREMIJERA PREDSTAVE “ARIZANI” U ČETVRTAK

0
Premijera predstave "Arizani" u četvrtak u Domu kulture, foto: fb
Ad

Glumci Amaterskog pozorišta „Hranislav Dragutinović“, zajedno sa svojim kolegama iz ustanova kulture u Leskovcu, Blacu i Žitorađi, pripremaju pozorišnu predstavu „Arizani“ autora Ivana Ivanovića. Dramaturgiju i režiju potpisuje Srđan Živković, muziku za predstavu je uradio Boban Kostić, scenografiju Milan Ilić Trša, a kostimi su iz fundusa Doma kulture.

-Reč je o kultnoj knjizi 80. godina pisca Ivana Ivanovića. Priča predstavlja klasičan primer srpskih podela. Srž ove predstave su, podela u samom nacionu, između partizana i četnika, podela u porodici, između braće oko imanja. Opredelili smo se za lokalni dijalekat, jer je i sam roman tako napisan, rekao je Srđan Živković, koji u predstavi potpisuje dramaturgiju i režiju.

-„Arizane“ smo već radili u našoj, produkciji Doma kulture, 2009. godine. Sada je radimo prema drugačijem konceptu, po principu umrežavanja sa kolegama iz pomenutih gradova. Tako je i glumački ansambl mešovit, a sve zajedno već postaje jedno lepo iskustvo i saradnja, kojima ćemo, nadamo se, oživeti kulturni i pozorišni život, istakla je jedna od glumica u „Arizanima“ Biserka Milosavljević.

Premijera „Arizana“ u Prokuplju će se održati u četvrtak 21. decembra u Domu kulture, a posle toga će imati priliku da je vidi i publika u Leskovcu, Blacu i Žitorađi.

Cena karte je 300 dinara, a svi zainteresovani mogu rezervisati karte na telefon 027/321 002 od 7.30 do 14.30 časova.

Izvor: sajt Grada Prokuplja

3
0
Prethodni tekstSAOBRAĆAJNA NEZGODA KOD SEMAFORA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime