Naslovna Društvo SRĐAN MIJATOVIĆ OPET NA ČELU SLD PROKUPLJE

SRĐAN MIJATOVIĆ OPET NA ČELU SLD PROKUPLJE

1
Ad

Na Izbornoj Skupštini Srpskog lekarskog društva Prokuplјe, za predsednika je jednoglasno izabran dr Srđan Mijatović, načelnik Hitne službe Doma zdravlja Prokuplje, specijalista urgentne medicine. Ovo je drugi njegov mandat na ovoj funkciji .

Istom prilikom izabrano je i predsedništvo koje čine: dr Bratislav Vasilјević iz Opšte bolnice Prokuplјe koji je i potpredsednik SLD Prokuplje,  dr Nadica Delјanin iz Doma zdravlja Kuršumlije, koja je i potpredsednik, dr Jovana Kostadinović iz Opšte bolnice Prokuplje koja je takođe potpredsednik, dr Julija Jovanović kao sekretar iz Doma zdravlja Žitorađa, dr Bojan Vučković iz Opšte bolnice  Prokuplјe, dr Marija Bulatović iz Opšte bolnice Prokuplјe, dr Aleksandar Cvetanović iz Doma zdravlja Prokuplјe, dr Radolјub Dunjić iz Doma zdravlja Blace, dr Jelena (Srđana) Markovi iz Opšte bolnice Prokuplјe, dr Petar Vesović iz Opšte bolnice Prokuplјe.

-Dosadašnjim aktivnostima Podružnice Srpkog lekarskog društva u Topličkom okrugu dokazali smo da poštujemo tradiciju i nastavlјamo ranije aktivnosti SLD Prokuplјe ali i osvetlјavamo nove puteve savremenog i modernizovanog zdravstva u našem okrugu.
SLD Prokuplјe je obnovilo 2020. godine dodelu nagrada zaslužnim članovima SLD Prokuplјe kao i pojedinicima i ustanovama koji pomažu rad Društva. Nagrade zaslužnim članovima SLD Prokuplјe su dodelјivane od 70-ih godina prošlog veka, ali je ta praksa u međuvremenu prestala. Otuda je i proistekla ideja i inicijativa za obnavlјanje dodele nagrada i priznanja- kazao je dr Srđan Mijatović.

On dodaje da SLD Prokuplje  imamo dosta zaslužnih članova, koji su svojim savesnim lekarskim radom i poštovanjem etičkih principa stekli ugled u stručnoj i opštoj javnosti, pa tako doprineli i očuvanju ugleda lekara u široj društvenoj zajednici.

Srpsko lekarsko društvo Prokuplјe, u skladu sa savremenim tokovima i radi bolјeg i lakšeg informisanja članstva, formiralo je i sajt https://www.sldprokuplje.rs kao I časopis „Acta Medica Hammeumi“ .

Časopis je dostupan i online, na samostalnom sajtu na adresi: https://www.sldprokuplje.rs/AMH/

0
0
Prethodni tekstKREĆE 3D FEST
Sledeći tekstDUHOVNI PROGRAM PROKUPAČKE CRKVE POVODOM SLAVSKIH SVEČANOSTI

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime