Naslovna Društvo I PROKUPAČKI PENZIONERI PRIMAJU VUČIĆEVO PISMO

I PROKUPAČKI PENZIONERI PRIMAJU VUČIĆEVO PISMO

2
Jao, pismo!!! Foto:Prokuplje press
Ad

Na adrese mnogih penzionera u Prokuplju stigla su pisma sa potpisom predsednika Srbije Aleksandra Vučića u kojem im najavljuje veće penzije i zahvaljuje im se što su bili strpljivi, jer se radilo i gradilo, pa penzije NISU rasle onom brzinom kojom su rasle plate.

-Ovih dana dobićete prvu oktobarsku povišicu od 5,5 odsto, a od januara dodatnih 14,8 odsto….Od januara 2022. do januara 2024. zajedničkim radom i velikim trudom obezbedili smo da ukupan rast penzija 56,1 odsto. To je najveći rast penzija u istoriji Srbije- navodi se između ostalog u ovom dugačkom pismu.

Istovremeno se zaboravlja napomenuti da se godinama, protivno Ustavu Srbije, svakom penzioneru odbija 10 odsto.

Na samom kraju ih podseća da treba svi zajedno da odaberu „ljude koji će da brinu za svakog od nas“!

Baš je lepo kad se primi pismo, podseća na prošlost.

2
0
Prethodni tekstDEMETRA MOŽE DA SNIMA PARKING SA BILO KOJIM VOZILOM
Sledeći tekstNAPREDNJAK U ŽITORAĐI: VUČIĆ VLADA DESETINAMA GODINA!

2 KOMENTARA

 1. Зашто ова власт показује лажну бригу о пензионерима?
  Има много разлога. Ја ћу навести три неправде које се чине старијим суграђанима.
  Прва неправда: најнижа пензија у Србији износи око 15.000 док је највиша око 170.000 динара. Однос најниже и највише пензије већа је од 1 према 11 пута.
  Друга неправда: једнократне помоћи пензионерима од 20 хиљада динара се деле онима са најнижом и највишом пензијом.
  Трећа неправда: најниже и највише пензије се процентуално подједнако увећавају. Овим власт не да не исправља неправду према пензионерима, већ је додатно продубљује. Постављам једно логично питање. Чиме је неко заслужио да има понижавајућу пензију од 15 а неко други огромну пензију од 170 хиљада динара. Свако од нас се у животу бавио одређеним послом. Неко је био генерал, неко судија, учитељ, лекар, адвокат, радник, сељак… Сходно свом послу примао је одговарајућу плату. Као пензионери ваљда сви људи имају подједнако право на мирну и достојанствену старост, без обзира чиме се бавили у животу. Знам да је немогуће изједначити све пензије, мада би то било најправедније. Али у Србији нема правде, па ни оне социјалне.
  Они који искрено брину о пензионерима понудили би усклађивање пензија. За почетак да се однос најнижа и највиша пензија сведе на 1 према 3, затим да се у одређеном временском периоду повећавају само најниже пензије како би се дошло до још праведнијег односа 1 према 2. И на крају када се достигне тај ниво, пензије у будућности тако повећавати да се строго води рачуна да се однос најниже и највише пензије одржи у односу 1 према 2.
  Пензионери, да ли вам је неко на политичкој сцени у Србији понудио овакво логично и праведно решење. Наравно да није. Зато не могу да верујем да подржавате оне који не само да неће него и немају намеру да вам олакшају остатак живота. Да то желе не би вам делили милостињу пред сваке изборе него би се потрудили да уједначе пензије са којима би могли да живите како-тако пристојно. Напротив, намера им је да вас понижавају до краја живота. Пензионери, памет у главу. Смрт се не може избећи али понижење свакако може.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime