Naslovna Kultura U DOMU KULTURE ODRŽANO VEČE LEPE MUZIKE

U DOMU KULTURE ODRŽANO VEČE LEPE MUZIKE

0
Ad

Još jedno veče popularne muzike, koje je održano u Domu kulture, obradovalo je sve Prokupčane, koji su se uželeli nota i stihova, koji podsećaju na dobra stara vremena, kojih se uvek rado sećamo. Kako ovakve večeri podrazumevaju poseban odabir rapertoara, sinoć su na programu bile pesme iz gradskog miljea, prave narodne muzike, ali i evergrin melodije, koje nas uvek vrate u ona romantična, stara vremena. Ovo veče, sa ovakvim repertoarom, bilo je zapravo svojevrsni muzički vremeplov.

Kroz ambijent gradske muzike, posetioce su sinoć pesmama proveli, najpre Milena Kostić, a zatim i Ivan Stojanović, Bojan Jančić i Ljubomir Vukićević. U njihovoj interpretaciji čule su se pesme „A što ti je mila kćeri“, „Zaustavite Dunav“, „Bledi mesec, „Ko te ima taj te nema“, „Govori se da me varaš“ i „Gazdarice srce“.

Ovaj program je sadržao više muzičkih žanrova, pa su se nakon gradskog melosa, učesnici okrenuli narodnoj pesmi. Zajedno sa publikom otpevali su „Zašto svićeš tako rano“, „Tebi majko misli lete“, „ Da znaš mori mome“, „Što si Leno na golemo“ i „S one strane Morave“. Ove numere, koje su svojevrsni narodni evergrin, otpevali su Zarija Otović, Slaviša Stolić, Dunja Marković i Marija Simić.

Sasvim je sigurno, da sinoć u publici, nije bilo onih, koji nisu čuli za poznate izvođače Arsena Dedića, Aleksandru Radović ili Željka Samardžića. Oni predstavljaju deo onoga što se smatra evergrin muzikom, muzikom za sva vremena. U to su nas solisti uverili upravo ovim pesmama „Ono sve što znaš o meni“, „Znam“, „Kao so u moru“ i „Ako te pitaju“. Otpevali su ih Milena Kostić, Dragan Babić i Smiljana Radulović u duetu sa Slavišom Stolićem.

Publika je uživala i u melodijama, koje su uglavnom svima poznate. Tako je iz prebogatog grčkog melosa, pesmu „Mi mu thi monis matja mu“, izveo Nebojša Danilović Benks, koji je na scenu Doma kulture doneo i ritam i energiju ciganske muzike, sa pesmom  „Džipsi song“. Na samom kraju sinoćnjeg programa, najmlađi učesnik Aleksandar Vukićević, otpevao je pesmu „Ja hoću život“.

Muzičari, koji su pratili izvođače, bili su Ljubomir Vukićević klavir, Ivan Marković gitara, Nebojša Danilović Benks klavijature, Boban Kostić harmonika i jedina dama među njima, prateći vokal Marija Simić.

Ovo veče je održano u okviru Kulturnog leta, koje se večeras nastavlja književnim programom u Spomen sobi „Drainac“ od 19 časova. U petak na dan humora, satire i smeha, na stadionu „Tatkove škole“ u 19 časova, biće odigrana fudbalska utakmica između ekipe ženskog fudbalskog kluba „Mašinac“ iz Niša i ekipe debelih iz prokupačkih ustanova kulture. Kasnije u 21 sat u u Domu kulture biće održano „Veče aforizama, šale i smeha“.

Izvor: sajt Grada Prokuplja

0
0
Prethodni tekstIZ VODOVODA APELUJU DA SE VODA RACIONALNO TROŠI

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime