Naslovna Društvo HUMANITARNA LICITACIJA ORGANIZACIJE NOVUS ZA MALOG LUKU

HUMANITARNA LICITACIJA ORGANIZACIJE NOVUS ZA MALOG LUKU

0
Humanitarna licitacija za pomoć malom Luki
Ad

Jako lep i human gest mladih ljudi iz Prokuplja – u okviru organizacije NOVUS, uz pomoć Kancelarije za omladinu i sport, organizuju “Humanitarnu licitaciju” sa koje će prikupljena novčana sredstva biti prosleđena na lečenje Luke Agatonovića.

Licitacija je zakazana za 24. jul sa početkom u 18 časova u Domu kulture u Prokuplju.

Luka je prevremeno rođeno dete, kome je nakon rođenja nastupilo krvarenje u mozgu četvrtog stepena, što je na Luku ostavilo velike posledice.

Luka ima cerebralnu paralizu i epilepsiju, ne hoda i ima teško oštećenje vida na oba oka i novčana sredstva su potrebna za fizikalne terapije, banjska lečenja, kao i za troškove puta i smeštaja.

Organizacija NOVUS nastala je pre godinu dana ujedinjenjem mišljenja tri mlade osobe koje su zbog studija napustile svoj rodni grad. Nezadovoljni statusom mladih u Prokuplju, stvorila se zajednička ideja i ambicija o unapređenju  života i standarda adolescenata i mladih koji svoje slobodno vreme koriste na neadekvatan način.

Humanitarna licitacija za pomoć malom Luki

NOVUS- Nove Omladinske Vizije i Unapređenje Sredine, je organizacija mladih koja se bavi poboljšanjem kvaliteta života, obrazovanja i zanimanja mladih osoba, a takođe i podizanjem kolektivne svesti i empatije u okviru ekoloških aspekata.

– Iako primarno nismo humanitarna organizacija, rešili smo da naš naredni projekat bude upravo humanitarnog karaktera, koji opet na vrlo zanimljiv i interaktivan način može izazvati interesovanje naših sugrađana. “Humanitarna licitacija” je projekat kojim pokušavamo da ujedinimo većinu naših sugrađana, kao donatore i učesnike. Koncept licitacije je taj da od preduzetnika našeg grada potražujemo uslugu ili proizvod u okviru njihove sfere zanimanja koji će biti interpretiran kao vaučer, a taj proizvod ili usluga će kasnije biti stavljen na licitaciju gde će učesnici imati priliku da dobiju određeni artikal ili uslugu po nižim početnim cenama, izjavio je za naš portal Mateja Marjanović iz organizacije NOVUS.

Na samoj licitaciji naći će se proizvodi iz oblasti:

•         Lepota i zdravlje

•         Edukacija

•         Teretana

•         Ugostiteljstvo

•         Događaji

•         Putovanje

•         Ulepšavanje

•         Fotografija

•         Razno

Ovim putem organizacija NOVUS želi da privoli što više učesnika, koji će čak i svojim minimalnim zalaganjem ostvariti veliki humanitarni podvig.

I uz poziv da se Prokupčani što masovnije priključe ovoj humanoj akciji, navode reči Nikole Tesle: “Pojedinac je prolazan, rase i narodi će doći i proći, ali čovek ostaje. U tome leži duboka razlika između pojedinca i celine.”

I mi vas pozivamo da u skladu sa svojim mogućnostima uzmete učešće u ovoj humanitarnoj licitaciji.

Inače, malom Luki možete pomoći i preko Fondacije “Humanost bez granica”.

I ovako možete pomoći malom Luki, foto: Fondacija “Humanost bez granica”
0
0
Prethodni tekstU DOMU KULTURE ODRŽANO VEČE LEPE MUZIKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime