Naslovna Iz okruženja OPŠTINA KURŠUMLIJA DODELJUJE NAGRADE USPEŠNIM STUDENTIMA

OPŠTINA KURŠUMLIJA DODELJUJE NAGRADE USPEŠNIM STUDENTIMA

0
foto: sajt Opštine Kuršumlija
Ad

Na osnovu Odluke Opštinskog veća opštine Kuršumlija o dodeli nagrada uspešnim studentima na teritoriji opštine Kuršumlija, Opštinsko veće objavljuje Javni poziv za dodelu nagrada uspešnim studentima na teritoriji opštine Kuršumlija.

Dodeljuju se nagrade uspešnim studentima na teritoriji opštine Kuršumlija sa prosečnom ocenom tokom studija najmanje 9,5, odnosno za studente sa invaliditetom sa prosečnom ocenom tokom studija najmanje 9,00.

Uslovi za ostvarivanje prava na dodelu nagrade:

Pravo na nagradu mogu ostvariti studenti na studijama prvog stepena (osnovne akademske studije, osnovne strukovne studije i specijalističke strukovne), studijama drugog stepena (master akademske studije, master strukovne studije i specijalističke akademske studije) i studijama trećeg stepena (doktorske akademske studije)  na visokoškolskim ustanovama čiji je osnivač Republika Srbija, Autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave.

Studenti  ostvaruju pravo na nagradu ukoliko su tekućoj školskoj godini prvi put upisali prvu, drugu, treću, četvrtu ili petu godinu studija sa prosečnom ocenom tokom studija  najmanje 9,5, odnosno sa prosečnom ocenom  tokom studija najmanje 9,00 za studente sa invaliditetom (zbirno, obuhvatajući studije prvog, drugog i trećeg stepena), imaju  prebivalište na teritoriji opštine Kuršumlija, a izbegla i raseljena lica boravište.

Studenti prve godine studija , uz ispunjenje napred navedenih uslova, ostvaruju pravo na nagradu ukoliko su do momenta podnošenja dokumentacije ispunili uslov za upis naredne godine studija, a studenti drugog stepena studija i studenti trećeg stepena studija ostvaruju pravo na nagradu ukoliko su odmah po završetku studija prvog stepena nastavili studije drugog i trećeg stepena i ukoliko nisu u radnom odnosu.

Potrebna dokumentacija za ostvarivanje prava na dodelu nagrade:

Uz prijavu studenti prilažu: fotokopiju lične karte, potvrdu visokoškolske ustanove da je student prvi put  upisao određenu godinu studija u tekućoj školskoj godini, uverenje o prosečnoj oceni studiranja, potvrda kojom se dokazuje ispunjenje uslova za upis u narednu godinu studija (za studente prve godine osnovnih akademskih i osnovnih strukovnih studija), overenu fotokopiju uverenja o diplomiranju na studijama prvog stepena (za studente na studijama drugog stepena), overenu fotokopiju uverenja o diplomiranju na studijama prvog i drugog  stepena (za studente na studijama trećeg stepena), dokaz da student nije u radnom odnosu (uverenje Nacionalne službe za zapošljavanje odnosno uverenje PIO fonda), rešenje nadležnog organa o postojanju telesnog oštećenja ili rešenje o potrebi tuđe nege i pomoći (za studente sa invaliditetom)   i fotokopiju kartice tekućeg računa.

Prijava sa traženom dokumentacijom podnosi se na adresu: Opštinska uprava opštine Kuršumlija, ul.Proleterskih brigada b.b.Kuršumlija, sa naznakom: “Za dodelu nagrada uspešnim studentima“. Prijave dostaviti najkasnije do 15.08.2024. godine. Nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati.

Javni poziv će biti objavljen na oglasnoj tabli opštine Kuršumlija i zvaničnoj internet prezentaciji opštine Kuršumlija www.kursumlija.org.

Izvor: sajt Opštine Kuršumlija

1
0
Prethodni tekstNIKOLINA NA SPISKU KADETSKE REPREZENTACIJE SRBIJE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime