Naslovna Hronika ZA 7 DANA PREKO 20 HILJADA PREKRŠAJA U SAOBRAĆAJU

ZA 7 DANA PREKO 20 HILJADA PREKRŠAJA U SAOBRAĆAJU

0
foto: MUP
Ad

Pripadnici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova, tokom međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja usmerene na otkrivanje prekršaja upravlјanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, isklјučili su iz saobraćaja 1.748 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola, kao i 70 vozača koji su upravlјali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Tokom ove akcije koja je od 17. do 23. juna ove godine sprovedena u 31 evropskoj državi članici organizacije ROADPOL (evropska mreža saobraćajnih policija), u službenim prostorijama zadržana su 284 vozača koji su upravlјali vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu, od kojih je 68 zatečeno da upravlјaju vozilom u stanju potpune alkoholisanosti, sa više od 2,00 promila, što predstavlјa nasilničku vožnju.

Pored navedenih prekršaja, tokom sprovođenja akcije otkriveno je i oko 19.000 drugih prekršaja.

U sklopu ove akcije, širom Evrope je u petak, 21. juna, realizovan takozvani Alcohol and Drugs Marathon, kada su tokom 24 časa neprekidno u kontroli saobraćaja korišćeni svi raspoloživi alkometri, kao i uređaji za kontrolu prisustva psihoaktivnih supstanci u organizmu.

Tom prilikom u Srbiji su iz saobraćaja isklјučena 333 vozača zbog upravlјanja vozilom pod dejstvom alkohola i 11 vozača zbog upravlјanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Imajući u vidu da je trenutno period kada se održava veliki broj proslava i muzičkih festivala, Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na vozače da budu odgovorni i da ne upravlјaju vozilom ukoliko su konzumirali alkohol.

0
0
Prethodni tekstDANAS POČINJE KULTURNO LETO

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime