Naslovna Društvo VELIKO INTERESOVANJE GRAĐANA ZA PREVENTIVNE PREGLEDE

VELIKO INTERESOVANJE GRAĐANA ZA PREVENTIVNE PREGLEDE

0
Ad

Besplatni preventivni pregledi, koji su organizovani u nedelju 16. juna, ponovo su izazvali veliko interesovanje naših sugrađana. Kako su nam rekli, oni koji su došli da provere svoje zdravlje, ovo je bila još jedna dobra prilika da na lakši način i bez uputa obave lekarski pregled.

Preglede je obavilo 216 Prokupčana, od kojih je 15 dece. Preventivni pregledi su obavljeni na dve lokacije, u Službi interne medicine Opšte bolnice Prokuplje i na Pedijatriji Doma zdravlja.

Svi zainteresovani su, bez uputa i zdravstvene knjižice, juče mogli da obave dermatološki pregled mladeža, izmere krvni pritisak, obave laboratorijske analize, (koje uključuju tumor marker CEA, CA 19-9, Alpha Fetoprotein) i izmere nivo šećera u krvi, kao i da obave ultrazvuk abdomena.

U okviru jučerašnjih besplatnih pregleda obavljeni su i sistematski pregledi dece, a tu spadaju opšti pregled, TA, glikemija, pregled kičme i stopala.

Prokupčani pozdravljaju ovakve akcije prokupačkog Zdravstvenog centra i naglašavaju da se redovno obaveštavaju o tome, koji se lekarski pregledi organizuju, kako bi ih obavili u jednom danu.

Izvor: sajt Grada Prokuplja

0
0
Prethodni tekstMALA PIJACA SE PRODAJE ZA SAMO 35 HILJADA EVRA!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime