Naslovna Društvo ODBORNICI VLADAJUĆE KOALICIJE GLASALI ZA PRODAJU MALE PIJACE

ODBORNICI VLADAJUĆE KOALICIJE GLASALI ZA PRODAJU MALE PIJACE

2
Ad

Na današnjoj sednici Skupštine Grada Prokuplja odbornici vladajuće koalicije (SNS, SPS i Zavetnici) su izglasali odluku da se izvrši prodaja prostora nekadašnje male pijace, prikupljanjem pisanih ponuda.

Da vas podsetimo, prostor od skoro 14 ari sa objektom od od 71m2 na glavnoj ulici u Prokuplju se prodaje po početnoj ceni od 35 hiljada evra ili 4.099.036 dinara. Za tu cifru se u Prokuplju teško može kupiti pristojan stan, a kamoli ovoliki prostor na izuzetnoj lokaciji.

Odbornici vlasti glasaju za prodaju male pijace, foto: Prokuplje press

Kao opravdanje za ovu odluku gradska vlast je navela da je reč je o prostoru  gde se nekad nalazila pijaca, koja je i tada bila neuslovna i da se radi sa ciljem uređenja grada i prostora kakav naši sugrađani zaslužuju.

I dalje nam nije jasno zašto je prodaja putem prikupljanja pisanih ponuda, iako bi se organizovanjem licitacije sigurno prodalo po višestruko većoj ceni.

Na samoj sednici je bilo burno, jer su odbornici opozicije bili protiv ove odluke.

Odbornici opozicije su bili protiv ove odluke, foto: Prokuplje press

– SNS nastavlja sa rasprodajom imovine građana Prokuplja i sve prodaju po neverovatno niskim cenama. Prodali ste Apoteku, pa preprodali, prodali ste Dom Vojske, građevinske parcele, zemljište Poljoprivredne škole, parcelu na velikoj pijaci i kod mosta, lokale i stanove. Na jednoj skupštini se zadužujete, na drugoj rasprodajete imovinu grada. Na maloj pijaci je objekat površine 71m2 i samo ako njega računamo po ceni od 500 evra po kvadratu to je više od cene koju je vlast postavila kao početnu. Sumnjamo korupcione namere u ovom postupku jer ste umesto licitacije izabrali pisane ponude, izjavio je za naš portal Slaviša Momčilović, šef odborničke grupe DS-NPS u lokalnoj skupštini.

Protiv ove odluke su bili i odbornici SSP, kao i odbornici POKS-a.

– POKS je protiv rasprodaje gradske imovine. Po nama bi bilo bolje da ovaj prostor ostane u vlasništvu Grada i da se na njemu izgradi nešto što je potrebno građanima Prokuplja, parking, dečje igralište ili nešto treće. Mogla je da se sprovede anketa među građanima i da se vidi šta im je najneophodnije. I sama cena za ovaj prostor je veoma niska, rekao je Mladen Kostić, odbornik POKS-a.

U nastavku sednice usvojeni su i predlozi Odluka o otuđenju nepokretnosti i neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Prokuplja, neposrednom pogodbom, kao i Odluka o raspuštanju Saveta mesnih zajednica na teritoriji grada Prokuplja i data je saglasnost na Predlog Rešenja o imenovanju poverenika mesnih zajednica na teritoriji grada Prokuplja.

Usvojeni su i programi poslovanja Javnog preduzeća za urbanizam i uređenje grada Prokuplja,  i podržana su Rešenja Programa poslovanja JKP „Gradski vodovod“ i Godišnjeg programa poslovanja „Demetra ad Facility“. Danas je usvojen je i Predlog Godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji grada Prokuplja za 2024. godinu. Imenovane su Izborna komisija i Drugostepena izborna komisija za sprovođenje izbora za članove Saveta mesnih zajednica. Usvojeni i godišnji izveštaji o radu i finansijski izveštaji za 2023. godinu ustanova kulture.

3
3
Prethodni tekstVELIKO INTERESOVANJE GRAĐANA ZA PREVENTIVNE PREGLEDE
Sledeći tekstMALA PIJACA KOŠTA KAO POLA MINIBUSA

2 KOMENTARA

  1. Predsednik skupstine Prokuplja nastavlja prodaju,otimanje i rasprodaju Prokuplja.Od Buljarica do Pariza.Kako je ovaj nk majstor krenuo u likvidacije ,koncesije i prodaje od 2012 godine,jednog dana preostace mu jos samo da proda novi zdravstveni centar sa sve doktorima.

  2. Ma da glasamo i mi građani da te odbornike zajedno sa onim njihovim kosovarom prodamo šiptarima zajedno u paketu dole na Kosovo.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime