Naslovna Moj ugao MALA PIJACA KOŠTA KAO POLA MINIBUSA

MALA PIJACA KOŠTA KAO POLA MINIBUSA

1
Prostor nekadašnje Male pijace, foto: Prokuplje press
Ad

Danas su odbornici vladajuće koalicije (SNS, SPS i Zavetnici) usvojili odluku o prodaji prostora nekadašnje male pijace, dok su odbornici opozicije bili protiv ovog predloga.

I to možda ne bi bilo tako strašno, da početna cena za ovaj prostor, površine od skoro 14 ari sa objektom od 71m2 na glavnoj ulici u Prokuplju, nije samo 35 hiljada evra ili 4.099.036 dinara.

Ako znamo da je Grad Prokuplje od Ministarstva za brigu o selu dobio bespovratna sredstva za kupovinu minibusa u iznosu od 7 miliona dinara, prostom računicom dolazimo do toga da kompletna mala pijaca sa pripadajućim objektom košta nešto više od polovine minibusa, tačnije oko 58,5 procenata.

Nije nam jasno kako je procenjena vrednost ovog prostora na 35 hiljada evra, ako znamo da je ar zemljišta gde će proći auto put iznad Novog naselja plaćan od strane države i po 400 hiljada dinara! Svakome je jasno da prostor na glavnoj ulici mora da bude višestruko skuplji od prostora koji je realno van grada. Po ovoj računici, ispada da plac površine 14 ari van grada, bez ikakvog objekta na njemu, bez struje, vode i komunalija, košta oko 5,6 miliona dinara.

Već smo naveli da za ovu cifru ne može da se kupi pristojan stan u Prokuplju.

Imamo još mnogo primera o tome da je cena za malu pijacu ekstremno niska, i to budi sumnju u ovaj postupak. Naročito zbog toga što nema licitacije, već se prikupljaju pismene ponude.

Ovom odlukom se nastavlja politika lokalne vlasti da po izuzetno niskim cenama rasprodaje gradsku imovinu.

4
0
Prethodni tekstODBORNICI VLADAJUĆE KOALICIJE GLASALI ZA PRODAJU MALE PIJACE

1 KOMENTAR

  1. Ovo treba da se isprati svakako,a i novac koji je uplacen za sanaciju deponije od ministarstva a jos se nista ne desava,i to bi trebalo ispratiti,da ga razni rebalansi nepojedu…..

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime