Naslovna Društvo MALA PIJACA SE PRODAJE ZA SAMO 35 HILJADA EVRA!

MALA PIJACA SE PRODAJE ZA SAMO 35 HILJADA EVRA!

3
Prostor nekadašnje Male pijace, foto: Prokuplje press
Ad

Za sutra je zakazana sednica Skupštine Grada Prokuplja, na kojoj će, između ostalog, biti na dnevnom redu i predlog Odluke o otuđenju nepokretnosti u javnoj svojini Grada Prokuplja, tj. prodaja prostora na kojem se nalazila Mala pijaca i objekat koji se nalazi na njoj.

U pitanju je prostor površine od skoro 14 ari i objektu površine 71m2, koji se nalaze tik uz glavnu saobraćajnicu i magistralni put, a početna cena je neverovatno mala – samo 35 hiljada evra. Za tu cifru se u Prokuplju teško može kupiti pristojan stan, a kamoli ovoliki prostor na izuzetnoj lokaciji.

Mi smo pre samo nekoliko dana pisali tekst o tome za koga gradska vlast sprema malu pijacu, i ispostavilo se da smo apsolutno bili u pravu.

To i nije bilo nešto što nije moglo da se pretpostavi, jer ova vlast u našem gradu uporno se trudi da proda sve što se može prodati, i to po neverovatno niskim cenama – i po nekoliko puta nižim od tržišnih.

Čak je problematičan izbor načina prodaje – putem prikupljanja pisanih ponuda, iako je svima jasno da bi se organizovanjem licitacije sigurno prodalo po višestruko većoj ceni. Očigledno je cilj da se ovaj prostor pokloni nekom ko je unapred izabran.

Odluka o prodaji Male pijace, foto: Prokuplje press
Obrazloženje odluke o prodaji Male pijace, foto: Prokuplje press

Ako je Grad platio kvadratni metar objekta Savićevac na Hisaru skoro 1.400 evra, onda je nelogično da se ovaj prostor proda po ovoj ceni.

Pratićemo dešavanja na sutrašnjoj skupštini, kao i reakciju opozicionih odbornika.

6
2
Prethodni tekstOD DANAS NOVA PRAVILA ZA VOZAČE ELEKTRIČNIH TROTINETA
Sledeći tekstVELIKO INTERESOVANJE GRAĐANA ZA PREVENTIVNE PREGLEDE

3 KOMENTARA

  1. Vlast se hvali kako je dobila donaciju od 7 miliona dinara da kupi minibus. Parcela na kojoj je mala pijaca se prodaje po ceni od 35000 evra, što je oko 4 miliona i dvesta hiljada.
    Dakle, braćo i sestre, drugovi i drugarice, dame i gospodo, najvrednija parcela u Prokuplju vredi otprilike kao dve trećine minibusa. Ova naša voljena i divna, poštena i hrabra lokalna vlast se ponaša kao pravi domaćin: prodaje u bescenje, a kupuje skupo. Ako, malo nas jašu, koliko treba.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime