Naslovna Kultura ARIZANI OTVARAJU REPUBLIČKI FESTIVAL AMATERSKIH POZORIŠTA SRBIJE

ARIZANI OTVARAJU REPUBLIČKI FESTIVAL AMATERSKIH POZORIŠTA SRBIJE

0
Predstava "Arizani" najbolja na smotri amaterskih pozorišta u Lebanu, foto: fb
Ad

Danas u Kuli počinje 65. Republički festival amaterskih pozorišta Srbije na kome učestvuje osam najboljih amaterskih predstava iz Srbije.

Predstava “Arizani” amaterskog pozorišta “Hranislav Dragutinović” iz Prokuplja večeras od 20 časova otvara program festivala.

Na ovom festivalu učestvuje osam najboljih amaterskih ostvarenja u tekućoj pozorišnoj sezoni i one dolaze iz Kisača, Kovačice, Bačke Palanke, Čačka, Prijepolja, Prokuplja, Beograda i Kučeva.

Prokupačko pozorište je maja ove godine pobedilo na Međuokružnoj smotri amaterskih pozorišta jugoistočne Srbije u konkurenciji 11 predstava i tako su ostvarili plasman na Republičku smotru.

Pored nagrade za najbolju predstavu, osvojene su i nagrade za najbolju režiju scenski govor, epizodnu ulogu, najbolja glumačka ostvarenja i glavnu mušku ulogu. Dramaturgiju i režiju ove predstave potpisuje Srđan Živković.

Predstava je rađena prema kultnom romanu Ivana Ivanovića, iz osamdesetih godina prošlog veka. Ovo je priča o srpskim podelama na partizane i četnike, podela između braće oko imanja, ali najstrašniju nit romanu daje viđenje propasti srpskog sela.

Festival amaterskih pozorišta u Kuli
Program Festivala amaterskih pozorišta u Kuli
0
0
Prethodni tekstI OVE NEDELJE BESPLATNI PREVENTIVNI PREGLEDI

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime