Naslovna Društvo PONIŠTENI OGLASI ZA DIREKTORE VODOVODA I DIREKCIJE

PONIŠTENI OGLASI ZA DIREKTORE VODOVODA I DIREKCIJE

0
Ad

Za sredu 3. aprila od 10 časova zakazana je gradska Skupština u Prokuplju, peta po redu u ovom sazivu.

Na dnevnom redu se nalazi i odluka o poništenju oglasa za izbor direktora dva javna preduzeća – Gradskog vodovoda i Direkcije za urbanizam.

Iz vlasti navode da se oglas poništava i da Komisija za sprovođenje konkursa za izbor direktora nije pristupila otvaranju prijava i izvršila uvid u iste, jer je konstatovala da je došlo do proceduralne greške, odnosno da nije ispoštovan rok koji je predviđen članom 37. Zakona o javnim preduzećima.

Obaveštenje o poništavanju konkursa za direktore, foto: Prokuplje press

Iz opozicije navode da je jedini razlog poništavanja konkursa to što je za direktora Gradskog vodovoda primljena samo jedna prijava, dok su za direktora Direkcije za urbanizam primljene dve prijave. Problem je u tome što među njima nema kandidata koji su bliski gradskoj vlasti, jer nisu uspeli da nađu kandidata koji bi se prijavio na konkurs.

Kako saznajemo, jedan od kandidata koji je podneo prijavu na konkurs je Vladimir Novaković, koji nije podoban, pošto mu je supruga odbornik Demokratske stranke u lokalnom parlamentu.

Inače, u Gradskom vodovodu je prošlog meseca bio najavljen štrajk zbog neisplaćenih plata, koji je u poslednjem trenutku otkazan. Prošlog meseca su platu primali iz više delova, pošto postoji problem u funkcionisanju preduzeća i finansijskoj stabilnosti.

Da vas podsetimo, gradska vlast je profitabilne delatnosti, kao što su Parking servis i gradske pijace, dodelila koncesionaru i otpustila preko 100 radnika iz tadašnjeg JKP Hameum, sve kako bi Gradski vodovod postao finansijski stabilno preduzeće, ali kako vidimo od toga nema ništa.

Očekujemo burno zasedanje skupštine, pratićemo i obaveštavaćemo vas o svim dešavanjima.

0
0
Prethodni tekstPROJEKAT ZA INKLUZIVNO OBRAZOVANJE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime