Naslovna Info OČIŠĆENA DIVLJA DEPONIJA U GORNJOJ KONJUŠI

OČIŠĆENA DIVLJA DEPONIJA U GORNJOJ KONJUŠI

0
Čišćenje divlje deponije u Gornjoj Konjuši, foto: Prokuplje press
Ad

Grad Prokuplje je u saradnji sa preduzećem Porr Werner & Weber Prokuplje i JKP „Vodovod“, započeo veliku akciju čišćenja divljih deponija na seoskom području. Danas je sanirana deponija u Gornjoj Konjuši, a u narednom periodu biće očišćena sva smetlišta na seoskom području.

Gradonačelnik Prokuplja Miroslav Antović obišao je sa saradnicima selo Gornja Konjuša odakle je i počela velika akcija uklanjanja divljih deponija.

– Cilj nam je da obezbedimo kvalitetnije životne uslove i zdravu životnu sredinu svim našim građanima, kazao je Antović i dodao da je ovo samo jedna u nizu akcija koje će biti sprovedene u narednom periodu i da će sve divlje deponije biti uklonjene.

Kako ističe, u razgovoru sa direktorom PWW Prokuplje, Slavišom Stankovićem, dogovoreno je da sva prokupačka sela tokom maja meseca budu uključena u sistem odnošenja smeća, kaže gradonačelnik Prokuplja i naglašava da će na taj način trajno biti rešen problem.

Direktor PWW Prokuplje Slaviša Stanković, dodao je da će čišćenje divljih deponija biti nastavljeno na široj teritoriji grada Prokuplja, kao i da će ovo preduzeće u narednom periodu proširiti svoje usluge sakupljanja i odvoženja smeća na seoskom području, što će za stanovnike sela obezbediti bolje i kvalitetnije uslove života. Samim tim će nam biti čistije reke i potoci, čime ćemo unaprediti i sačuvati zdravu životnu sredinu, naglasio je Stanković.

Jedan od žitelja Gornje Konjuše, Nikola Lekić je izrazio zahvalnost lokalnoj samoupravi što im je izašla u susret i odgovorila na njihovu inicijativu da se ukloni deponija koja je pored samog puta.

– Organizovali smo akciju sakupljanja otpada na jedno mesto, tako da smo omogućili da se brže i jednostavnije, uz svu potrebnu mehanizaciju, sakupi u vozilo za odvoženje smeća. Tako smo rešili jedan veliki problem, ovde više nema smeća, a na tom mestu ćemo postaviti table sa upozorenjem da se đubre ne baca svuda. Nadamo se, kako nam je obećano, da će biti postavljeni kontejneri za odlaganje smeća, kazao je Lekić.

Izvor: sajt Grada Prokuplja

0
0
Prethodni tekstPREDSTAVA “ARIZANI” POVODOM SVETSKOG DANA POZORIŠTA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime