Naslovna Iz okruženja Blace ZA BLACE OD MINISTARSTVA 12 MILIONA DINARA

ZA BLACE OD MINISTARSTVA 12 MILIONA DINARA

0
Sa potpisivanja ugovora, foto: sajt Opštine Blace
Ad

Danas je u Palati „Srbija“ u Beogradu Ivan Burgić, predsednik opštine Blace, sa Darijom Kisić Tepavčević, ministarkom Ministarstva za brigu o porodici i demografiju potpisao Ugovor o sufinansiranju mera populacione politike i podrške u oblasti porodice i dece jedinica lokalne samouprave u Republici Srbiji u 2024. godini.

Ovim ugovorom opština Blace od Ministarstva za brigu o porodici i demografiju dobila je novčana sredstva u iznosu od 12.000.000,00 dinara, što iznosi 60% vrednosti ugovora za realizaciju projetnih aktivnosti za dve mere:  Dogradnja PU „Naša radost“, Blace i Edukacija iz oblasti populacione politike.

Opština Blace je u skladu sa uslovima iz Javnog poziva za dodelu bespovratnih sredstava opredeljenih za sufinansiranje mera populacione politike i podrške u oblasti porodice i dece jedinicama lokalne samouprave u 2024. godini, za sufinansiranje na projektu obezbedila 8.000.000,00 dinara, u budžetu opštine, odnosno 40% vrednosti projekta.

Ivan Burgić, predsednik opštine Blace, istakao je da je Ministarstvo opštini Blace dodelilo ovaj značajan iznos, jer je prepoznalo projekat koji će se zajednički sufinansirati kao dobru polaznu osnovu za unapređenje i razvoj demografskih parametara u opštini Blace.

Izvor: sajt Opštine Blace

0
0
Prethodni tekstDANAS JE SVETSKI DAN POEZIJE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime