Naslovna Info OPŠTINA ŽITORAĐA DOBILA 4,4 MILIONA DINARA ZA ADAPTACIJU SKUPŠTINSKE SALE

OPŠTINA ŽITORAĐA DOBILA 4,4 MILIONA DINARA ZA ADAPTACIJU SKUPŠTINSKE SALE

0
Opština Žitorađa, foto: sajt Opštine Žitorađa
Ad

Na osnovu Pravilnika o načinu i kriterijumima raspodele sredstava za finansiranje programa podrške razvoju i funkcionisanju sistema lokalne samouprave na konkursu koje je raspisalo Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, sredstva je dobilo 29 lokalnih samouprava u Srbiji.

 Među opštinama i gradovima koji su dobili sredstva, nalazi se i Opština Žitorađa koja je dobila 4.422.077,10 dinara za adaptaciju i sanaciju skupštinske sale.

Nakon donošenja Odluke o raspodeli sredstava, Ministarstvo će zaključiti ugovor o korišćenju sredstava sa jedinicama lokalne samouprave kojima su sredstva dodeljena.

Odobrena sredstva jedinica lokalne samouprave je dužna da koristi prema utvrđenoj nameni i sadržajima, saglasno odredbama Ugovora.

Jedinica lokalne samouprave je dužna da Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave – Komisiji za sprovođenje postupka i utvrđivanje predloga za raspodelu sredstava, podnosi redovne izveštaje o realizaciji namena za koja su sredstva dodeljena i načinu utroška sredstava i konačni izveštaj najkasnije u roku od 30 dana od dana utroška sredstava, navodi se u odluci na sajtu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

0
0
Prethodni tekstPOČINJE UPIS PRVAKA U ŠKOLE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime