Naslovna Info GRADSKI VODOVOD PODIŽE CENE USLUGA

GRADSKI VODOVOD PODIŽE CENE USLUGA

0
JKP Gradski vodovod Prokuplje, foto: Prokuplje press
Ad

Gradski vodovod Prokuplje je usvojio Izmenu i dopunu cenovnika osnovnih usluga čime je podigao cene svojih usluga za 15 odsto i uveo još neke dodatne dažbine koje stupaju na snagu danom dobijanja saglasnosti od strane osnivača.

Cena po kubnom metru vode za domaćinstva, predškolske i školske ustanove će iznositi 65,97 dinara, dok će naknada za ispuštenu vodu iznositi 12,43 dinara po kubnom metru. Za privredu i ostale korisnike cena za pijaću vodu će biti 208,32 dinara po kubnom metru, a za ispuštenu vodu cena je 74,40 dinara. Uvodi se i nova obaveza za potrošače, tzv. pogonska spremnost sistema i ona će za sve korisnike biti fiksna i iznosiće 150 dinara. Napominjemo da su sve ove cene bez PDV-a.

Povećane su i cene ostalih vodovodnih usluga i radova.

U obrazloženju ovog zahteva navodi se da je ovo poskupljenje u cilju obezbeđenja potrebnih finansijskih sredstava za nesmetano poslovanje preduzeća, kao i sprovođenja aktivnosti u cilju daljeg razvoja sistema vodosnabdevanja. Cilj povećanja cena vode za piće i uvođenje cene za pogonsku spremnost sistema su dugoročna stabilnost i finansijska likvidnost preduzeća, poslovanje po principu samofinansiranja. Očekivani efekat povećanja cene ogledaće se u povećanju ove vrste prihoda za 30 miliona dinara na godišnjem nivou.

Podsećamo vas da su radnici najavljivali štrajk prošle nedelje zbog neisplaćenih zarada za januar, koje im i dalje nisu u celosti isplaćene.

0
0
Prethodni tekstRASPISAN ĐURĐEVDANSKI KNJIŽEVNI KONKURS

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime