Naslovna Društvo ZAVETNICI UŠLI U GRADSKU VLAST I U PROKUPLJU

ZAVETNICI UŠLI U GRADSKU VLAST I U PROKUPLJU

1
Skupština Grada Prokuplja, foto: Prokuplje press
Ad

Danas je održana sednica Skupštine Grada Prokuplja na kojoj je, između ostalog, usvojena odluka o izmeni budžeta.

Ono što je bilo bitno na ovoj sednici je to da su se Zavetnici dogovorili sa SNS-om i da su ušli u lokalnu vlast. Zanimljivo je da su u kampanji napadali lokalnu vlast naprednjaka, čak je došlo i do ličnog sukoba i prozivki narodnih poslanika Darka Laketića iz SNS-a i Marka Ristića iz Zavetnika, ali izgleda da je sada sve to zaboravljeno.

Ostavku na mesto većnika podneo je Simon Simonović, doskorašnji direktor Turističke organizacije Prokuplja (inače vojni invalidski penzioner), a na njegovo mesto je, na predlog gradonačelnika Miroslava Antovića, izabran Predrag Tasić iz redova Zavetnika.

Zanimljivo je da, osim novog većnika, sednici nisu prisustvovala dva odbornika Zavetnika. Marko Ristić je podneo ostavku na mesto odbornika, ali da će njegovo delovanje biti u skladu sa politikom stranke. Kako saznajemo, to delovanje će se dešavati u Beogradu.

Ova nova, (ne)očekivana koalicija izazvala je komentare odbornika opozicije iz redova koalicije Srbija protiv nasilja, pa su usledile replike iz redova vlasti, tako da je na sednici bila prilično bučna diskusija.

Novi budžet koji je usvojen iznosi 2.066.773.457 dinara. Odbornici opozicije su naveli da nisu imali vremena da ga prouče jer im je bio nedostupan, a imali su primedbu da ga je pripremio Privremeni organ, a ne Skupština.

O ostalim odlukama, a bilo je dosta tačaka dnevnog reda, pisaćemo u posebnom tekstu.

3
9
Prethodni tekstFILM “JORGOVANI” SUTRA U DOMU KULTURE
Sledeći tekstTURISTIČKI BISER SRBIJE – ŽITORAĐA

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime