Naslovna Društvo TURISTIČKI BISER SRBIJE – ŽITORAĐA

TURISTIČKI BISER SRBIJE – ŽITORAĐA

1
foto: fb
Ad

Opštinski odbor Stranke slobode i pravde iz Žitorađe je izdao saopštenje u vezi sa sredstvima koja su budžetom Opštine Žitorađa predviđena za razvoj turizma u ovoj opštini. Saopštenje prenosimo u celosti:

“Turističkoj organizaciji Žitorađa, koja ima 3 (slovima TRI) stalno zaposlena radnika, budžetom opštine Žitorađa predviđeno je skoro 22 miliona dinara, za razvoj turizma. Za „razvoj“ turizma u opštini Žitorađa se svake godine izdvaja značajna suma iz budžeta Opštine, ali još uvek ne znamo ni za jednu turističku destinaciju, ni jedan događaj koji bi privukao goste sa strane.

Da ne zaboravim, imamo takozvani Akva park. Eto tu ide 22 miliona vaših para poštovani građani. Turistička organizacija sa 3 stalno zaposlena radnika dobija tolike novce. 

Za šta?  Da li možda da bi plaćali privatne agencije za obezbeđenje lokala na bazenu koji drži privatno lice i zgrće profit za svoj džep, a možda i za još ponekog? Gde su novci od prodatih ulaznica tokom sezone?

Da li Vi poštovani građani znate koliko je 22.000.000,00 (dvadeset dva miliona) dinara za jednu malu opštinu kakva je Žitorađa, koja uz to spada u red jedne od najsiromašnijih opština u Srbiji.

Recimo, udžbenici za sve učenike osnovne škole, za oko 1100 učenika od 1. do 8. razreda na teritoriji cele Opštine, bi koštali oko 15.000.000. miliona dinara. Ponavljam ZA SVE UČENIKE. Ako se uzme u obzir da udžbenici mogu da traju i koriste se do 3 godine u proseku, ispada da bi opština svake godine izdvajala po 5.000.000,oo dinara za obnovu i kupovinu udžbenika, što je skoro ista suma kao i za reprezentaciju i kafanske troškove opštinskih funkcionera.

Naravno, za knjige nema para, nema para ni za prevoz, pa se kasni sa uplatom mesečnih kartica koje roditelji sami kupuju deci, a Opština kasni i po mesec dana sa isplatom tih sredstava, ali zato 22.000.000,oo (dvadeset dva miliona) dinara ide ko zna gde i u ko zna kakav turizam.

Predsednik Opštinskog odbora SSP Žitorađa

Mihajlo Mijalković”

5
0
Prethodni tekstZAVETNICI UŠLI U GRADSKU VLAST I U PROKUPLJU
Sledeći tekstRASPISAN ĐURĐEVDANSKI KNJIŽEVNI KONKURS

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime