Naslovna Društvo UČENIČKA KOMPANIJA ECOPLANTS IZ ŽITORAĐE OSVOJILA TREĆE MESTO

UČENIČKA KOMPANIJA ECOPLANTS IZ ŽITORAĐE OSVOJILA TREĆE MESTO

0
Učenička kompanija EcoPlants, foto: fb
Ad

Srednja škola Žitorađa se sa četiri učeničke kompanije predstavila na regionalnom takmičenju učeničkih kompanija u organizaciji Dostignuća mladih u Srbiji, koja se održala juče u Nišu.

U konkurenciji od ukupno 32 učeničke kompanije, treće mesto i plasman na republičko takmičenje je osvojila kompanija “EcoPlants”.  Učenička kompanija “EcoPlants” se bavi proizvodnjom biopreparata od ostataka hrane (kore banane, pomorandže, šargarepe, ljuske jajeta, pepela i kišnice) koji stimulišu rast povrtarskih biljaka i štite od štetočina.

Srednja škola Žitorađa je jedina škola iz Topličkog okruga koja je svoje znanje iz preduzetništva podelila sa posetiocima na ovom takmičenju.

Vredni i kreativni učenici su sa svojim nastavnicima radili na razvijanju ideja i pokazali svoju inovativnost i posvećenost.

Na takmičenju su učestvovale još tri učeničke kompanije Srednje škole Žitorađa.

Učenička kompanija “Ash&Glow” rešava problem neadekvatnog odlaganja pepela i bavi se proizvodnjom proizvoda od pepela koji imaju primenu u domaćinstvu.

Učenička kompanija “ILLUSION” je inovativna platforma u vidu sajta i aplikacije – Virtuelni ormarić koja rešava problem odabira, stilizovanja i adekvatnog čuvanja garderobe. Kompanija je inače i humanitarnog karaktera jer povezuje ljude koji imaju višak garderobe koju ne koriste sa onima kojima je ona neophodna.

Kompanija EcoMachines je zanatska radionica koja vrši prenamenu metalnog otpada u korisne svrhe, tako što proizvodi ukrasne i edukativne predmete i mašine koji se koriste u domaćinstvu.

0
0
Prethodni tekstU PROKUPLJU OBELEŽENA GODIŠNJICA ĐINĐIĆEVOG UBISTVA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime