Naslovna Info PRIPREME ZA PROTIVGRADNU SEZONU

PRIPREME ZA PROTIVGRADNU SEZONU

0
foto: sajt Grada Prokuplja
Ad

U okviru redovne pripreme za protivgradnu sezonu, u Prokuplju je danas u organizaciji predstavnika Radarskog centra Kruševac, Mihajla Vasića i predstavnika Grada Prokuplja, većnika za poljoprivredu Aleksandra Petkovića i pomoćnika gradonačelnika Igora Živaljevića, održan sastanak sa strelcima na protivgradnim stanicama.

– Na današnjem seminaru za strelce koji deluju na poljoprivrednom dobru Grada Prokuplja, upoznali smo se sa stanjem na protivgradnim stanicama kojih je 10 na ovom području. Takođe smo strelce upoznali sa merama zaštite, i potpisali ugovore i drugu prateću dokumentaciju potrebnu za rad u predstojećoj sezoni, kazao je šef Radarskog centra Kruševac, Mihajlo Vasić.

Član Gradskog veća grada Prokuplja zadužen za poljoprivredu, Aleksandar Petković, ističe da je današnji sastanak bio prilika da se strelci međusobno upoznaju, razmene iskustva i iznesu eventualne probleme na protivgradnim stanicama.

– Utvrdili smo koji su nedostaci na lansirnim stanicama kako bi ih u što kraćem roku otklonili i obezbedili normalno funkcionisanje protivgradne zaštite. Sezona kreće od 15. aprila i traje do oktobra meseca, kaže Petković i naglašava da protivgradnih raketa ima dovoljno za ovogodišnju sezonu. Kako ističe, svaka lansirna stanica će za početak dobiti po 10 protivgradnih raketa, a da će na osnovu utrošenih dobiti i dopunu, kako bi tokom cele sezone poljoprivredno dobro ovoga kraja bilo kompletno zaštićeno.

Izvor: sajt Grada Prokuplja

1
0
Prethodni tekstUČENIČKA KOMPANIJA ECOPLANTS IZ ŽITORAĐE OSVOJILA TREĆE MESTO

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime