Naslovna Društvo RADNICI LEONIJA NE MOGU DA OTVORE BOLOVANJE U DOMU ZDRAVLJA?!

RADNICI LEONIJA NE MOGU DA OTVORE BOLOVANJE U DOMU ZDRAVLJA?!

3
LEONI Prokuplje, foto: www.leoni-serbia.com
Ad

Prošlog meseca su se predstavnici niških firmi, među kojima je i Leoni, obratili Ani Brnabić da je povećan broj radnika koji idu na bolovanje. Ministarstvo zdravlja je pokrenulo kontrole u zdravstvenim ustanovama iz kojih su davali bolovanje radnicima.

Od radnika prokupačkog pogona Leonija saznajemo da su predstavnici menadžmenta kompanije tokom prošle nedelje imali sastanak sa rukovodstvom prokupačkog Doma Zdravlja i da je dogovoreno da radnici više ne mogu da otvore bolovanje u Domu zdravlja, već da se to može uraditi jedino u ambulanti fabrike.

U postu na fb grupi LEONI Malošište stoji sledeće:

“Zastrašivanje je počelo, u PK-u je zabranjeno otvarati bolovanje u Domu zdravlja već se jedino to moze uraditi u ambulanti fabrike, znači pritisci su uspeli ustav i pravo ne postoje u ovoj zemlji ne možemo više da se lečimo u državnim institucijama već moramo prvo na proveru u ambulantu koja se nalazi na posedu stranog investitora, kakva je situacija na drugim lokacijama?”

foto: fb grupa Leoni Malošište

Ovo se može smatrati pritiskom i na radnike i na lekare, koje apsolutno nije po zakonu. Ne mogu se menjati zakoni ove države po želji stranih investitora, već uslovi moraju biti isti za sve radnike, bez obzira da li rade u državnom ili privatnom sektoru, bez obzira da li su zaposleni u domaćoj privatnoj firmi ili kod stranog investitora.

Radnici navode da u Domovima zdravlja lekari opšte prakse ne smeju da otvaraju bolovanja za radnike Leonija zbog opomena koje su dobili.

Podsećamo vas da je 23. oktobra prošle godine u pogonu Leonija u Malošištu, radnica, nakon što joj je pozlilo na radnom mestu, pa je ranije puštena kući gde je i preminula.

2
0
Prethodni tekstPOBEDA RUKOMETAŠA U DERBIJU

3 KOMENTARA

  1. Mislim da Ministarstvo zdravlja treba da uzme u obzir i to da je, dok je radnik na bolovanju, strani investitor na gubitku, i da treba da se uvede pravilo da za njih ne važi da se radniku na bolovanju isplaćule 65% plate. Dok je na bolovanju, ne treba da prima platu, jer ničim nije doprineo blagostanju stranog investitora. Pa ili da ne prima ništa, ili neka mu se plaća iz republičkog ili lokalnog budžeta. I to bolovanje koje predloži “odabrani” lekar, mora da odobri neko iz kadrovske službe Leonija, jer proizvodnja ne sme da trpi.
    Krajnje je vreme da sa onih jarbola na ulazu u fabriku skinu srpsku zastavu, ostave samo zastavu investitora i zemlje odakle je došao, jer tu važe posebni zakoni. A mogu da dodaju i zastavu SNS-a, koji im je sve to omogućio.
    I da budem jasan, nije ovo do investitora, on će uvek gledati da ima što mnanje troškova i što veću zaradu (a prihodi zaposlenih njemu su trošak), ovo je do onih koji im to omogućavaju. A vi opet glasajte za njih, pa će oni iz svojih McLaren-a i džipova, iz svojih stanova po Beogradu na vodi i po inostranstvu, da saosećaju sa vama, i da vas ubeđuju koliko im je teško dok se muče i žrtvuju zbog vas.

  2. Prava odluka u pravo vreme., dosta je više lažnih bolovanja. Treba Brnaba da smanji minimalac, izglasa zakon da svi koji su protiv vlasti rade za manje plate. Najvažnija stvar koju treba uraditi, primorati te iste ljude da promene prebivališta i prijave se u Beogradu i na taj način pomognu ljudima iz SNS-a da još ostanu na vlasti, jer su uskoro izbori. Ti jadni ljudi iz SNS-a i Brnaba rade samo u interesu naroda, pa i ovo lečenje u ambulantama fabrike je za bolje sutra tih radnika. Apelujem na radnike Leonija da promene PREBIVALIŠTE i pomognu Brnabi, jer ona to zaslužuje.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime