Naslovna Društvo KOLIKE SU PLATE GRADSKIH FUNKCIONERA?

KOLIKE SU PLATE GRADSKIH FUNKCIONERA?

3
Ad

O visini primanja gradskih funkcionera se do sada uglavnom nagađalo, a mi vam predstavljamo koliko će zarađivati (bar zvanično) najviši rukovodioci Grada Prokuplja.

Gradska skupština je još 2019. godine usvojila Pravilnik o platama i naknadama za rad izabranih i postavljenih lica u organima Grada Prokuplja. Ovim pravilnikom su određeni koeficijenti i dodaci na platu, dok osnovicu za obračun utvrđuje Vlada Republike Srbije.

Da ne bi dužili, koeficijenti za obračun plata izabranih lica su: gradonačelnik – 8,5, predsednik Skupštine grada – 7,46, zamenik gradonačelnika – 7,46, zamenik predsednika Skupštine grada – 6,88 i član Gradskog veća – 6,88. Vrednost koeficijenta za izabrana lica u 2024. godini je 16.379,77 dinara.

Koeficijenti za obračun plata postavljenih lica su: sekretar Skupštine grada – 29,50, pomoćnik gradonačelnika – 31, gradski pravobranioc  – 31, zamenik sekretara Skupštine grada – 28,60, zamenik gradskog pravobranioca  – 29,50. Vrednost koeficijenta za postavljena lica u 2024. godini je 3.525,04 dinara.

Kada sve ovo pomnožimo dobijamo sledeće iznose za osnovnu platu funkcionera:

Ali to nije sve, postavljenom licu se koeficijenat na osnovu složenosti i odgovornosti poslova može uvećati najviše do 30%.

Ovo su osnovne plate na koje ide i dodatak za minuli rad od 0,4% za svaku punu godinu rada, kao i za druge slučajeve propisane zakonom i kolektivnim ugovorom.

Izabrana lica koja nisu na stalnom radu, imaju pravo na naknadu u visini od 30% od plate koju bi imali da su na stalnom radu.

5
20
Prethodni tekstDUŠAN SAVIĆ – ŠAMPION IZ PROKUPLJA
Sledeći tekstDUHOVNI RAZGOVORI U MUZEJU

3 KOMENTARA

  1. Previše imaju koliko rade, a na sve to idu tenderi, prodaja državne imovine, procenat na svaki potpisani ugovor itd. Zato se većina prokupčana prezodovoljna vlašću oblači u prodavnicama polovne garderobe, a većina nema ni za to. Tužno, ali taj narod ne zaslužuje bolje.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime