Naslovna Ljudi DUŠAN SAVIĆ – ŠAMPION IZ PROKUPLJA

DUŠAN SAVIĆ – ŠAMPION IZ PROKUPLJA

1
Dušan Savić, foto: privatna arhiva
Ad

Dušan Savić (33) iz Prokuplja, reprezentativac Srbije u bodibildingu, ostvario je veliki uspeh na IPF Serbian open Kupu u benč presu u Knjaževcu, gde je osvojio prvo mesto.

On je u kategoriji do 93 kilograma pobedio tako što je podigao 180 kilograma iz benča.

Savić je inače višestruki državni  šampion u svim federacijama u bodibildingu i benč presu, drugi na Balkanu, treći u Evropi i peti u Svetu. On je u karijeri učestvovao na 47 takmičenja na kojima je osvojio 44 medalje, od toga 25 zlatnih, 11 srebrnih i 8 bronzanih.

Dušan Savić, foto: privatna arhiva

Zbog toga smo odlučili da obavimo razgovor sa Dušanom o njegovoj uspešnoj sportskoj karijeri.

Dušan je, kako kaže, još kao dečak počeo da se bavi sportom. Počeo je sa karateom, ali je ubrzo prešao na boks koji mu je bio zanimljiviji. Sa 15 godina doživeo je povredu oka, zbog koje je morao da odustane od boksa. Nakon toga, neko vreme se nije bavio sportom, sve dok nije krenuo u teretanu. Već 2010. godine je otišao na svoje prvo takmičenje. Uvek je više voleo individualne sportove, jer tu sve zavisi od njega, za sve pobede je sam zaslužan, kao i za neuspehe. Bodibilding je takav sport gde se ništa ne postiže bez mukotrpnog rada i odricanja.

– Nikada u karijeri nisam imao trenera, učio sam na svojim greškama i mislim da je to moja prednost. Ovo je veoma skup sport, sa mnogo odricanja, gde moraš da budeš psihički jak i da imaš veru u sebe, rekao je Dušan.

Za ovaj sport je izuzetno bitna pravilna ishrana, tako da se on striktno drži svog jelovnika tokom priprema. Ova ishrana podrazumeva veliki unos proteina i masti, dok unos ugljenih hidrata mora da bude mali. Međutim, kada prođe sezona takmičenja voli da se opusti i ne pazi toliko na vrstu hrane koju unosi.

Dušan Savić, foto: privatna arhiva

Na ovo takmičenje u Knjaževcu je otišao posle višegodišnje pauze koju je napravio. Navodi da je na ovom takmičenju učestvovao veliki broj takmičara, od kojih neke mlađe takmičare nije do sada susretao, tako da nije znao kakav plasman može da očekuje.

 – Jako sam ponosan na sebe zbog nove 25-te pobede u mojoj karijeri, pogotovo jer sam imao višegodišnju pauzu sa takmičenjima. Uspeo sam i sebi i drugima da još jednom pokažem da uz šampionski mentalitet i veru u sebe samog pobeda je samo pitanje vremena, izjavio je Savić.

Ostaje nam samo da mu poželimo puno sreće u nastavku karijere, da se takmiči još dugo i bude sportski ponos našeg grada.

4
0
Prethodni tekstNOVA PROMOCIJA KNJIGE “DRVENE LUTKE”
Sledeći tekstKOLIKE SU PLATE GRADSKIH FUNKCIONERA?

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime