Naslovna Info SREDSTVA ZA RAZVOJ RURALNOG TURIZMA

SREDSTVA ZA RAZVOJ RURALNOG TURIZMA

0
foto: sajt Grada Prokuplja
Ad

Ministarstvo turizma i omladine raspisalo je Javni poziv za dodelu sredstava podsticaja za razvoj i unapređenje ruralnog turizma i ugostiteljstva, u skladu sa Zakonom o budžetu Republike Srbije i Uredbom o uslovima, načinu dodele i korišćenja sredstava podsticaja za razvoj i unapređenje ruralnog turizma i ugostiteljstva na teritoriji Republike Srbije.

Kako se navodi u konkursu pravo na dodelu sredstava podsticaja može da ostvari privredno društvo, drugo pravno lice ili preduzetnik, koji obavlja ugostiteljsku delatnost u ugostiteljskim objektima za smeštaj, koji se nalaze na ruralnom području, vrste salaš, etno kuća ili seosko turističko domaćinstvo i koji objekti su u toj vrsti, na dan stupanja na snagu ove uredbe, evidentirani u sistemu e-Turista. Takođe prava ima i fizičko lice, koje obavlja ugostiteljsku delatnost u objektu seoskog turističkog domaćinstva i koji objekat je u toj vrsti, na dan stupanja na snagu ove uredbe, evidentiran u sistemu e-Turista.

Sredstva se dodeljuju za projekat kojim se u ugostiteljskom objektu, sa pratećim objektima ili sadržajima, unapređuje ugostiteljska ponuda i mođe se odnositi na  izgradnju novih u sastavu postojećeg ugostiteljskog objekta, kao i dogradnja postojećih ugostiteljskih objekata, kao i pratećih objekata. Zatim za rekonstrukciju, sanaciju, adaptaciju ili druge radove, kao i investiciono tekuće održavanje ugostiteljskog objekta i pratećih objekata i sadržaja.

Za parterno uređenje dvorišta i uređenje i nabavka dvorišnog mobilijara, za opremanje ugostiteljskog objekta i pratećih sadržaja radi unapređenja ugostiteljske ponude u delu ispunjenja višeg nivoa propisanih standarda za kategorizaciju, za opremanje ugostiteljskog objekta sa ciljem proširenja smeštajnih kapaciteta, kao i za uređenje prostora i nabavku potrebne opreme u okviru seoskog turističkog domaćinstva za pružanje ugostiteljske usluge smeštaja na otvorenom u privremeno postavljenoj opremi za kampovanje.

O detaljima konkursa zainteresovani se mogu informisati na sajtu pomenutog Ministarstva na linku na linku: https://mto.gov.rs/vest/3744/sredstva-podsticaja-za-ruralni-turizam.php

Rok za podnošenje projekata je 15 april 2024.godine.

Izvor: sajt Grada Prokuplja

0
0
Prethodni tekstSAOBRAĆAJNA POLICIJA ODUZELA 11 VOZILA ZA NEDELJU DANA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime