Naslovna Društvo SAOBRAĆAJNA POLICIJA ODUZELA 11 VOZILA ZA NEDELJU DANA

SAOBRAĆAJNA POLICIJA ODUZELA 11 VOZILA ZA NEDELJU DANA

0
foto: MUP
Ad

Pripadnici saobraćajne policije oduzeli su 11 vozila od učinilaca težih prekršaja za svega nedelјu dana koliko se primenjuje ova mera. Tri vozila oduzeta su na teritoriji Policijske uprave u Šapcu, dva na teritoriji Policijske uprave za grad Beograd i po jedno vozilo na teritoriji policijskih uprava u Valјevu, Vranju, Jagodini, Kralјevu, Leskovcu i Novom Pazaru.

U najvećem broju slučajeva osnov za oduzimanje vozila bili su prekršaji upravlјanja vozilom bez vozačke dozvole koja je prethodno oduzeta zbog kaznenih poena, kao i prekršaji upravlјanja vozilom u vreme trajanja zaštitne mere zabrane upravlјanja motornim vozilom. Skrećemo pažnju da su četiri učinioca prekršaja od kojih je vozilo oduzeto bili mlađi od 22 godine, uklјučujući jednu maloletnu osobu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova podseća da se vozilo privremeno oduzima od učinioca težeg prekršaja koji je u prethodne dve godine pravnosnažno osuđivan za teže prekršaje iz oblasti bezbednosti saobraćaja, kao i da mera privremenog oduzimanja vozila traje do okončanja postupka pred nadležnim sudom.

1
0
Prethodni tekstCRVENI KRST SRBIJE RASPISUJE UMETNIČKI KONKURS

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime