Naslovna Kultura “SAN O VAROŠI” – JEDINSTVEN SPOJ GLUME, POEZIJE, IGRE I MUZIKE

“SAN O VAROŠI” – JEDINSTVEN SPOJ GLUME, POEZIJE, IGRE I MUZIKE

1
foto: sajt Grada Prokuplja
Ad

U prokupačkom Domu kulture, ljubitelje umetničkog stvaralaštva, kroz muziku, pesmu i igru, zabavljali su muzičari, solisti i folkoristi, tako što su ih proveli kroz neko ranije, lepše vreme, priredivši im muzičko-poetski događaj pod nazivom „San o varoši“.

foto: sajt Grada Prokuplja

– Izbor tekstova dramskih odlomaka, poezije i pesama sadrži SAN i VAROŠ, svaki san o varoši se začinje na selu, pa je veče oplemenjeno etno zvukom. Napravili smo omaž nekim poznatim Prokupčanima, a veče odiše jugonostalgijom i otuda pesme iz Makedonije i BiH. Posebna zahvalnost pripada Bobanu Kostiću  i Domu učenika, istakao je kreator ovog programa Zoran Cvetković.

– Ovo veče je bilo posebno, jer su nas učesnici, kroz atmosferu, koju su napravili na sceni, odveli u nezaboravne muzičke trenutke. „San o varoši“, nije bilo samo veče zabave, već najdubljih emocija i nostalgije za nekim prošlim vremenima, istakli su Prokupčani, koji su redovni posetioci ovakvih događaja.

foto: sajt Grada Prokuplja

Organizator ovog  jedinstvenog spoja glume, poezije, igre i muzike, na temu starih vremena, bio je prokupački Dom kulture, a u programu su učestvovali brojni izvođači, među kojima Anđela Ranđelović, Dejan Jovičić, Danica Bejatović, Zarija Otović, veteranska postava KUD „Abrašević“, Marija Simić i drugi.

Izvor: sajt Grada Prokuplja

4
0
Prethodni tekstSREDSTVA ZA RAZVOJ RURALNOG TURIZMA
Sledeći tekstTUŽILAŠTVO SE OGLASILO POVODOM TUČE U BADNJEVCU

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime