Naslovna Društvo NIŠKA KARDIOHIRURGIJA PRINUĐENA DA OTKAŽE SVE OPERACIJE

NIŠKA KARDIOHIRURGIJA PRINUĐENA DA OTKAŽE SVE OPERACIJE

1
Klinika za kardiohirurgiju Niš, foto: fb
Ad

Zbog toga što je Uprava UKC Niš ukinula nabavku reagenasa pomoću kojih se procenjuje sklonost ka krvarenju ili trombozama kod pacijenata tokom i posle operacije, niška Klinika za kardiohirurgiju je primorana da donese odluku o prestanku rada svih kardiovaskularnih operacija i transplantacije bubrega, kako ne bi ugrozila živote svojih bolesnika.

– Odluku o prestanku rada svih kardiovaskularnih operacija i transplantacije bubrega zbog nedostatka materijala za aparate Multiplate i ClotPro doneo je kolegijum klinike za kardiohirurgiju UKC Niš koga čine 33 lekara i to jednoglasno jer nismo imali drugog izbora, kaže direktor klinike dr Dragan Milić.

– Klinika je u poslednjih nekoliko nedelja svojim dopisima upozoravala sve nadležne institucije u Srbiji (ministarstvo zdravlja i RFZO) da će ukidanje potrošnog materijala dovesti do onemogućavanja rada na našoj klinici i do ponovnog veštačkog stvaranja liste čekanja. Ove metode i nabavka reagenasa nikada nisu bili sporni tokom poslednjih 15 godina, a RFZO je u svom odgovoru na naš dopis napisao da je odluku o prestanku nabavke reagenasa doneo direktor UKC Niš dr Zoran Perišić, navodi dr Milić.

Dr Dragan Milić, foto: fb

Ovo je još jedna u nizu opstrukcija koju doživljavaju lekari klinike za kardiohirurgiju i njihov direktor dr Dragan Milić od strane uprave UKC Niš, kao i od ostalih državnih organa. Da vas podsetimo, protiv njih je podneto više krivičnih prijava, ali izgleda da je osnovni problem u tome što su prošle godine potpuno ukinuli liste čekanja radeći vikendom bez ikakve nadoknade.

Verovatno je i najava doktora Milića da bi, kao grupa građana sa svojim kolegama, mogao da učestvuje na lokalnim izborima u Nišu, upalila alarm u određenim strukturama vlasti.

Doktor Milić navodi da ih nisu zaustavile krivične prijave, ali da bez reagenasa i materijala ne mogu da rade, kao i da nekim drugim “decision makerima” očito ljudski životi i nisu važni već neka njihova agenda i šahovska kombinatorika. On se javno izvinio pacijentima zbog toga što će se ponovo, nakon skoro godinu dana, stvoriti liste čekanja i najavio je da će klinika odmah po obezbeđivanju neophodnog materijala početi sa radom.

2
1
Prethodni tekstTUŽILAŠTVO SE OGLASILO POVODOM TUČE U BADNJEVCU
Sledeći tekstSPORTSKI VIKEND: KREĆU I FUDBALERI

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime