Naslovna Društvo OBELEŽEN DAN RETKIH BOLESTI NA TOPLIČKOJ AKADEMIJI

OBELEŽEN DAN RETKIH BOLESTI NA TOPLIČKOJ AKADEMIJI

2
foto: sajt Grada Prokuplja
Ad

Međunarodni dan retkih bolesti, u Srbiji se obeležava već 15 godina zaredom 28. februara, na inicijativu Evropske asocijacije udruženja obolelih od retkih bolesti, (http://www.eurordis.org), sa ciljem pružanja podrške obolelima širom sveta. Tim povodom, na Topličkoj akademiji strukovnih studija u Prokuplju se intenziviraju aktivnosti, u cilju upoznavanja javnosti sa problemima i izazovima, sa kojima se sreću oboleli od retkih bolesti i njihove porodice.

– Sa ciljem da damo podršku obolelima od retkih bolesti, na našoj Akademiji su organizovana predavanja, koja treba da ukažu na to da se uz adekvatnu zdravstvenu i socijalnu podršku, može omogućiti bolji kvalitet života osobama sa ovim bolestima, rekli su u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Predavanjima je prisustvovao i bivši student, Đorđe Mitrović, koji je ovom prilikom podelio izazove sa kojima se svakodnevno susreće, kao neko ko ima retku bolest.

Toplička akademija se zahvalila svom bivšem studentu, ali i svim drugim studentima, koji su podržali ovu inicijativu i učestvovali na predavanjima.

foto: sajt Grada Prokuplja

Izvor: sajt Grada Prokuplja

2
0
Prethodni tekstMUP: NA SNAGU JE STUPILA MERA O PRIVREMENOM ODUZIMANJU VOZILA
Sledeći tekstURBANA GERILA PROKUPLJE: PONOVO RADI BIOSKOP

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime