Naslovna Društvo U PROKUPLJU OBELEŽENA GODIŠNJICA TOPLIČKOG USTANKA

U PROKUPLJU OBELEŽENA GODIŠNJICA TOPLIČKOG USTANKA

0
Obeležena godišnjica Topličkog ustanka, foto: Srđan Drobnjaković
Ad

Danas je u Prokuplju obeležena 107. godišnjica Topličkog ustanka, jedinog oružanog ustanka u porobljenoj Evropi. Tim povodom je održana svečana ceremonija u centru Prokuplja i položeni su venci na spomenik Topličanima palim u Prvom svetskom ratu.

Sveštenstvo crkve Sveti Prokupije, služilo je parastos za sve poginule vojnike i stradale u ustanku.

Vence su položile delegacije Ministarstva za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, delegacije Vojske Srbije, predstavnici Ministarstva odbrane, Ministarstva unutrašnjih poslova, Topličkog upravnog okruga, predstavnici Grada Prokuplja, kao i mnoga boračka udruženja i organizacije.

Na ceremoniji je govorio gradonačelnik Prokuplja Miroslav Antović koji je istakao da ukoliko poštujemo i ne zaboravljamo svoju prošlost, uz znanje, marljiv rad i veliko zalaganje na svim poljima, možemo se nadati i graditi bolju budućnost.

Prisutnima se obratio i državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prof dr Dejan Antić, u ime Vlade Republike Srbije i Odbora za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije. On je napomenuo da nemamo prava da zaboravimo herojsku borbu i žrtvu naših predaka, kao ni slobodu, koju su nam preci ostavili.

U programu su učestvovali i hor Crkve Svetog Prokopija, kao i članovi Književne omladine Prokuplja koji su kazivali stihove.

0
0
Prethodni tekstTESAN PORAZ KOŠARKAŠA TOPLIČANINA U LESKOVCU

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime