Naslovna Društvo ŠTA JE SVE OBEĆAO NOVI GRADONAČELNIK

ŠTA JE SVE OBEĆAO NOVI GRADONAČELNIK

3
Novi gradonačelnik Prokuplja - Miroslav Antovic
Ad

Kao što smo najavili, u ovom tekstu analiziraćemo ekspoze novog gradonačelnika Prokuplja Miroslava Antovića, kao i planove i obećanja koja je dao za skupštinskom govornicom. Nećemo prenositi kompletno obraćanje, koje je prilično opširno i možete ga naći na gradskom sajtu.

On se zahvalio odbornicima na ukazanom poverenju i najavio je nove investicije i program rada.

Kao jedan od prioriteta naveo je rešavanje višedecenijskog problema deponije “Dunek” i naglasio je da je grad dobio od Ministarstva zaštite životne sredine saglasnost na projekat sanacije i remedijacije nesanitarne deponije Dunek. On kaže da će prema planiranoj dinamici u potpunosti sprovesti projektno-tehnička rešenja, da se deponija konačno očisti, kako bi ovaj deo grada dobio novi sjaj, čiji prostor bi priveli nameni i zajedno sa građanima mogli da planiramo i formiramo novi kompleks koji će biti ogledalo grada. Samo da se podsetimo, isto je obećavao i prethodni gradonačelnik Milan Aranđelović, koji je čak najavio da će se tu izgraditi veliki sportski centar.

Antović je najavio i kompletnu rekonstrukciju ulica Arsenija Čarnojevića i Milana Jovanovića, gde će se pored ulica uraditi i trotoari, kao i rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže i izgradnja atmosferske kanalizacije u vrednosti od preko 225 miliona dinara.

Za početak marta je najavio izgradnju Ritejl centra, investiciju vrednu 5 miliona evra, površine od oko 9 hiljada kvadrata sa oko 200 parking mesta. Ovim projektom će, navodno, biti otvoreno 130 novih radnih mesta, a rok za završetak izgradnje je kraj 2024. godine.

U planu je i izgradnja infrastrukture i opremanje novog groblja u Đurevcu, na 17 hektara, što uključuje pristupne saobraćajnice, veliki parking, izgradnju kapele i crkvice.

Planira se i uređenje Trga topličkih junaka, što je obećavala i prethodna garnitura vlasti, a znamo koliko je uradila na uređivanju istog.

Najavljen je i projekat “Dečiji naučni rekreativni centar na Belom Kamenu” u saradnji sa Ministarstvom za nauku, tehološki razvoj i inovacije, a ideja je da prostor na Belom Kamenu bude namenjen deci školskog uzrasta, kao i studentima, sa opremljenim učionicama, laboratorijama, amfiteatrom poput Petnice, sa izgradnjom ,,Parka tamnog neba“ biće jedini centar u Srbiji ovakvog tipa.

Uz podršku Ministarstva kulture urađen je projekat za izvođenje radova na zgradi nove Biblioteke. Pored idejnog projekta ići će se na izradu glavnog projekta za izgradnju novog prostora Biblioteke „Rade Drainac“. Lokacija je već određena i nalazi se u dvorištu sadašnje zgrade bioskopa (nekada bokserskog kluba).

Što se tiče školstva, kao buduće planove Antović je izdvojio kompletnu rekonstrukciju i dogradnju osnovnih škola “9.oktobar” i “Ratko Pavlović Ćićko”, sa liftovima, novim fiskulturnim salama, terenima, uređenim stazama i parkovima. Osnovna škola “9.oktobar” će imati i bazen, dok će “Ćićkova” škola posedovati teren za mali fudbal na krovu novoizgrađene fiskulturne sale. Do kraja godine će početi radovi na izgradnji objekta Osnovne škole za obrazovanje dece sa smetnjama u razvoju čija vrednost se procenjuje na milion dolara.

U planu je i izgradnja i formiranje azila za pse lutalice za koji grad poseduje projekat i konačno rešavanje problema njihovog slobodnog šetanja po gradu, a potencijalna lokacija je određena. I ovo nam je obećavao i prethodni gradonačelnik.

Novi gradonačelnik je obećao i da će učiniti sve kako bi već ovog leta rekonstruisali otvoreni bazen i stavili ga u funkciju i na raspolaganje građanima. Pored toga planira se i izgradnja zatvorenog bazena za koji je određena lokacija, a krenuće se i u izradu projektno tehničke dokumentacije za izgradnju novog fudbalskog stadiona, sa zalivnim sistemom i osvetljenjem i svim pratećim objektima, novim svlačionicama, službenim prostorijama.

Najavljuje se i ulaganje u vrtiće, rekonstrukciju seoskih škola, nastaviće se sa maksimalnim ulaganjem u putnu infrastrukturu, izdvajanja za populacionu politiku, stipendije za studente, ulaganja u mlade kroz prakse i daljeg zaposlenja, socijalnu politiku, odgovorno vođenje politike ruralnog razvoja u vidu subvencija u poljoprivredi, osnivanje profesionalnog pozorišta, obnova i izgradnja crkava.

Sve u svemu, ambiciozni planovi novog gradonačelnika Miroslava Antovića. Nadamo se da će, bar dobrim delom, ispuniti svoja obećanja, jer je slične planove imao i prethodni gradonačelnik, a kao što znamo – ona velikim delom nisu ispunjena.

Ostaje nam samo da mu, u interesu svih građana Prokuplja, poželimo da ove ambiciozne planove ispuni, a mi smo tu da ga podsetimo, ako bude zaboravio šta je obećao građanima.

3
4
Prethodni tekstODLUKA O NOVČANOJ POMOĆI STUDENTIMA U BLACU
Sledeći tekstTROGODIŠNJI DEČAK PAO SA DRUGOG SPRATA

3 KOMENTARA

  1. To isto ali od reci do reci je rekao Laketic pre izbora na lokalnoj televiziji,problem je u tome sto pricaju 12 godina ovu pricu,a stanje u gradu je ocajno,i svi to komentarisu,i ljudi ubedljivo dobijaju izbore,politika ucene je dostigla vrhunac!

  2. Hilandarska ulica i dalje ništa.Bez kanalizacije i puta .Obećavano je sređivanje ulice I kanalizacije još kada je rađena ,,INDUSTIJSKA ZONA””.Obećanje ludom radovanje.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime