Naslovna Kultura SRETENJSKA POVELJA ZVEZDANI MILOSAVLJEVIĆ

SRETENJSKA POVELJA ZVEZDANI MILOSAVLJEVIĆ

0
Sretenjski susreti pesnika, foto: sajt Grada Prokuplja
Ad

Na ovogodišnjim, 19. po redu “Sretenjskim susretima pesnika”, koji su održani u Domu kulture, Sretenjska povelja pripala je pesnikinji Zvezdani Milosavljević iz Ćuprije, a Sretenjsko odličje Nadici Novaković iz Trstenika.

Dodeljene su i Sretenjske pohvale, a one su otišle u ruke Svetlani Rajković iz Aleksinca, Gordani Manigodi iz Novog Sada i Anastasiji Stolić iz Prokuplja.

To su odluke žirija, koji je radio u sastavu Sonja Miljković, Ljubiša Krasić i Predrag Jašović.

-Želim da  svi čujete  ovo što ću  da kažem, a  to je da svi  zajedno treba  da obratimo pažnju na naš srpski jezik, da ga negujemo i čuvamo. Postoji pesnička sloboda, ali i pesnička i jezička pravila se moraju poštovati, jer ako se mi oglušimo o njih, ko će ih onada poštovati. Svi mi se potvrđujemo kroz jezik, dela mogu izneveriti, ali govor nam pokazuje kako ćemo se ophoditi i ponašati prema drugima, istakao je ovom prilikom Predrag Jašović, naglasivši na šta učesnici ovakvih susreta treba da obrate pažnju prilikom prezentovanja svojih pesama.

U pesničkom maratonu, na ovogodišnjoj manifestaciji “Sretenjski susreti pesnika” , sa po jednom pesmom, predstavilo se 40 pesnika iz različitih krajeva naše zemlje. Došli su iz Niša, Aleksinca, Novog Sada, Babušnice, Leskovca, Trstenika, Paraćina. U revijalnom delu ovih susreta, svoje stihove su govorili i prokupački pesnici Ivana Đurković i Milivoje Krstić.

Susrete je otvorio hor Muzičke škole “Kornelije Stanković” sa pesmom “Vostani Serbie”, pod dirigentskom palicom Sanje Stojković Antović. U propratnom delu programa prikazan je i kratki film, koji su u toku prošlog leta, u okviru Studentskog kratkog filma (SKRAFI), snimili mladi glumci prokupačkog pozorišta.

Izvor: sajt Grada Prokuplja

0
0
Prethodni tekstIZLOŽBA POVODOM DANA DRŽAVNOSTI

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime