Naslovna Društvo ORTOPEDIJA U PROKUPLJU PROSLAVILA JUBILEJ

ORTOPEDIJA U PROKUPLJU PROSLAVILA JUBILEJ

0
Proslava jubileja Ortopedije u Prokuplju, foto: Srđan Drobnjaković
Ad

Odeljenje ortopedije i traumatologije Opšte bolnice „Dr Aleksa Savić“ u Prokuplju, u saradnji sa Srpskim lekarskim društvom Prokuplje, obeležilo je 50 godina rada u okviru Opšte bolnice „Dr Aleksa Savić“ u Prokuplju. Proslava je održana u prostorijama prokupačke bolnice, gde je održana prezentacija istorijata Ortopedije i rada ovog odseka.

Prisutnima se obratio profesor dr Ivan Micić, direktor Ortopedske klinike UKC Niš, koji je istakao da je Ortopedija u Nišu pre dve godine proslavila isti jubilej, što govori o tome da je sedamdesetih godina došlo do izuzetnog razvoja ortopedije i kvalitetnijih uslova lečenja pacijenata u našem regionu. On je istakao da imaju saradnju sa Odeljenjem ortopedije u Prokuplju.

O istorijatu i razvoju Ortopedije u Prokuplju govorili su dr Vladislav Vukotić i dr Ivan Đorđević, načelnik Odeljenja. Kako su istakli, prokupačka Ortopedija počela je sa imenom dr Jovana Milića, 1973. godine, koji je radio dan i noć, u uslovima koji su u to vreme bili izuzetno teški. Ivan Đorđević je rekao da je ovaj jubilej veoma važan za sve koji rade na ovom odeljenju i naveo da ovde radi pet lekara i 18 medicinskih tehničara.

Proslava jubileja Ortopedije u Prokuplju, foto: Srđan Drobnjaković

Ovoj proslavi su prisustvovali i novoizabrani gradonačelnik Prokuplja Miroslav Antović, prof. dr Dragan Milić, čiji je otac dr Jovan Milić bio jedan od osnivača ovog odeljenja, predsednik ogranka Srpskog lekarskog društva Prokuplje dr Srđan Mijatović i mnogi drugi ugledni gosti.

0
0
Prethodni tekstPOBEDA RUKOMETAŠA U VELIKOJ PLANI

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime