Naslovna Društvo ZA NOVOG GRADONAČELNIKA IZABRAN MIROSLAV ANTOVIĆ

ZA NOVOG GRADONAČELNIKA IZABRAN MIROSLAV ANTOVIĆ

2
Održana skupština Grada Prokuplja, foto: Srđan Drobnjaković
Ad

Na današnjoj sednici Skupštine Grada Prokuplja izabrano je novo rukovodstvo. Za novog gradonačelnika Prokuplja, na predlog SNS, izabran je Miroslav Antović, koji je u prethodnom mandate bio zamenik gradonačelnika.

Za zamenika gradonačelnika izabran je Marko Kostadinović (SNS), dok su za članove Gradskog veća u novom sazivu izabrani ispred SNS Snežana Lukić Rakonjac, Ivan Petrović, Ana Radojević Lazić, Dejan Živković, Vladica Mladenović, Aleksandar Petković, Simon Simonović i Marko Simić, dok je ispred SPS izabrana Dobrila Ranđelović.

Izbora Antovića za gradonačelnika su podržali odbornici vladajuće koalicije iz SNS i SPS, protiv su bili iz odborničke grupe Demokratska stranka – Narodni pokret Srbije, dok su odbornici iz SSP napustili salu u toku glasanja.  Odbornici Zavetnika i koalicije Nada su bili uzdržani.

Novi gradonačelnik Prokuplja Miroslav Antović se u svom ekspozeu osvrnuo na to šta je u prethodnom period urađeno i najavio završetak započetih  projekata i neke nove investicije. Ekspozeom novog gradonačelnika bavićemo se u posebnom tekstu.

Ova sednica je trajala duže nego inače, zbog čestih diskusija odbornika vlasti i opozicije. Da podsetimo, u prethodnom sazivu skupštine nije bilo opozicije koja je bojkotovala lokalne izbore 2020. godine.

Na ovoj sednici je doneto i rešenje o osnivanju Komisije za kadrovska i administrativna pitanja, ukinut je mandat predsedniku i članovima Privremenog organa Grada. Takođe je usvojen i predlog Odluke o sprovođenju javnog konkursa za izbor direktora Javnog preduzeća za urbanizam i uređenje Grada Prokuplja i Javnog komunalnog preduzeća “Gradski vodovod”.

Odmah po završetku druge sednice, zakazana je i održana i treća sednica na kojoj je doneto Rešenje o prestanku mandata direktora Turističke organizacije Grada Prokuplja, Simona Simonovića koji je podneo ostavku na tu funkciju, a za v.d. direktora je izabran bivši gradonačelnik Milan Aranđelović.

4
1
Prethodni tekstELEKTRIFIKACIJA PROKUPLJA POČETKOM PROŠLOG VEKA
Sledeći tekstBITI HEROJ – PODRŠKA DECI OBOLELOJ OD MALIGNIH BOLESTI

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime