Naslovna Kultura MUZEJ ZAPOČEO RADOVE NA ADAPTACIJI POTKROVLJA

MUZEJ ZAPOČEO RADOVE NA ADAPTACIJI POTKROVLJA

2
Narodni muzej Toplice
Ad

Narodni muzej Toplice započeo je radove na sanaciji i adaptaciji potkrovlja muzeja, čija površina iznosi 355 kvadratnih metara. Sredstva za početak radova, u iznosu od 1.973.902,00 dinara, odobrilo je Ministarstvo kulture putem projekta u decembru 2023. godine.

Direktorica Narodnog muzeja Toplice, Ljiljana Krasić, istakla je da je projektno-tehničku dokumentaciju, sa svim dozvolama, muzej pripremio još 2021. godine, ali su sredstva odobrena tek sada, čime je omogućen početak radova. Sredstva su odobrena za početak prve faze građevinskih radova, koja obuhvataju pripremne radove, rušenje i demontažu, kao i betonske, armirano betonske i tesarske radove. Za ostatak građevinskih radova, koji će završiti prvu fazu projekta, muzej je aplicirao kod Ministarstva kulture kroz prijavu “Gradovi u fokusu 2024.”

Krasić je izrazila nadu u nastavak radova kako bi se dosta toga završilo ove godine. Ostali radovi obuhvataju EE i TIS instalacije, vodovod i kanalizaciju, sistem za dojavu požara, odvođenje dima i toplote, video nadzor i mašinske instalacije.

Direktorica je takođe istakla da je ministarka kulture Maja Gojković, prilikom posete muzeju krajem prošle godine, prepoznala problem nedostatka prostora u ovoj ustanovi. Tom prilikom je naglasila da će Ministarstvo kulture podržati muzej kroz projekat “Sanacija i adaptacija tavanskog prostora muzeja”, kako bi dobio novi izložbeni prostor za muzejske predmete, kao i formiranje stalne postavke ručno duvanog “Murano stakla”.

2
0
Prethodni tekstGIMANZIJALAC DANILO ARSIĆ NA TAKMIČENJU POSLOVNI IZAZOV
Sledeći tekstHAPŠENJE ZBOG 735 GRAMA MARIHUANE

2 KOMENTARA

  1. Ma srusite ga ko onaj kafanu Evropa u Kursumliji pa stavite tablu sa godimom 1912, ko onaj sto stavio 1892. Tu je bila Posta do 1962 Зграду поште пројектовао је 1912. године архитекта Бранко Таназевић. Зграда је данас споменик културе под заштитом државе. Imam osecaj da ce da se upali ko Saborna Nis i Hilandar to tako biva kad rekonstruisu, a udarice i kisa kad dignu krov

  2. Sta ce vam prostor,sta ce pa da izlazete, za koga, koliko posetilaca imate, turista, sve vredno ste poslali u muzej u BG . Daj da se digne narod dok i ovi zgradu ne upropaste. Dom vosjke propao, sa Opstine otpada fasada i deko plastika,park ce izbetoniraju ko onaj kod zeleznicke gde je raketa spomenik za koju zvrde da je karadjordjeva zvezda, zgrada žel stanice propada nekad najlepsa

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime