Naslovna Iz okruženja Blace ZDRAVO SE HRANIM I TAKO SE BRANIM

ZDRAVO SE HRANIM I TAKO SE BRANIM

1
Zdravo se hranim i tako se branim, foto: Prokuplje press
Ad

Jedno izuzetno zanimljivo izdanje obogatilo je biblioteku namenjenu najmlađim čitaocima tokom prošle godine. Ilustrovana zbirka dečijih pesama pod nazivom “Zdravo se hranim i tako se branim”, autorke Ane Stojanović iz Blaca, objavljena je u Narodnoj biblioteci “Rade Drainac” u Prokuplju.

Ova knjižica, prilagođena rečnikom najmlađima, predstavlja svojevrsni bukvar iz kojeg će deca, na prikladan i ilustrovan način, naučiti osnove o zdravoj ishrani koja štiti od neznanja i bolesti.

Kroz deset pesama, Ana Stojanović na kreativan način uvodi čitaoce u azbuku vitamina, istovremeno stihovno objašnjavajući važnost različitih hranljivih materija. Pesme takođe naglašavaju važnost određenih namirnica, upozoravajući na štetnost brze hrane i onoga što brzo i nepromišljeno unosimo u svoj život, iako svesni potencijalnih negativnih posledica.

Ana Stojanović, foto: Prokuplje press

Ana Stojanović, diplomirani profesor engleskog jezika i književnosti, angažovana je kao nastavnica u osnovnoj i srednjoj školi u Blacu. Majka dvojice dečaka, koristi svoju kreativnost kako bi inspirisala druge. Njeni radovi su se već našli u zbornicima radova poput “Zbornik uspomena”, “Zbornik za nezaborav”, “Zbornik mašte” i “Zbornik nade”. Njene pesme su takođe objavljivane u elektronskom časopisu Filozofskog fakulteta u Nišu pod nazivom “Bez limita”.

Ana najavljuje da trenutno priprema još dve knjige sličnog formata, što obećava dodatno uživanje u njenim delima, pre svega najmlađim čitaocima.

7
0
Prethodni tekstUHAPŠEN ZBOG 1.243 TABLETA EKSTAZIJA
Sledeći tekstRUKOMETAŠICE POBEDOM SKOČILE NA TREĆE MESTO

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime