Naslovna Kultura NOVI BROJ ČASOPISA TOK

NOVI BROJ ČASOPISA TOK

0
Promocija časopisa TOK, foto: Srđan Drobnjaković
Ad

Još jedan broj časopisa za književnost, umetnost, kulturu i društvena pitanja TOK, našao se pred čitaocima i predstavljen je u prokupačkom Domu kulture. Pred brojnim poštovaocima ovog značajnog časopisa za Toplicu, njegov 65. broj su predstavili  urednici Saša Milovanović, Ljubiša Krasić i Dragan Ognjanović.

Tradicionalno i ovaj broj na svojim prvim stranicama sadrži ono što treba znati o nagradi „Drainac“ 2023. i njegovom dobitniku. Tu je obrazloženje žirija, beseda dobitnika ove nagrade Slavomira Gvozdenovića i deo njegovih nagrađenih pesama.

– Neizostavan deo na stranicama ovog časopisa čine i stihovi pesnika koji su učestvovali na prošlogodišnjoj manifestaciji „Drainčevi susreti pesnika“, među kojima su Enes Halilović i Petar Matović. Tu je i poezija Jelene Protić Petronijević, Nebojše Lapčevića, Rusomira D. Aleksića, Igora D. Markovića, Dubravke Ranđelović, rekli su ovom prilikom urednici novog TOK-a.

Oni takođe preporučuju i prozu za sve one koji uživaju u ovoj vrsti književnosti, a tu su tekstovi Dejana Sklizovića i „Noćobdija“, Dragana Ivića i „Kako ne dobiti Nobelovu nagradu“, kao i Saše Miljkovića i „Reč, dve o geniju“, „Priču iz Velikog rata“ i „Iz prve ruke“.

Svi oni koji vole ovaj časopis u novom broju mogu da pročitaju pesme u rubrici „Ovde je nebo moje“, gde su objavljeni stihovi Ljubiše Krasića i Aleksandre Stojanović. Tu je i deo gde se mogu pročitati „prevodi“, „tumačenja i prikazi“, „eseji“, „toplička sedma traka“, „sećanja“ i „istorija“.

– Kroz svoje stranice TOK na značajan način prezentuje topličku baštinu i čuva objavljena dela najznačajnijih stvaralaca naše kulture uopšte. Ima tradiciju dugu skoro pola veka i zahvaljujući svojim vrednim saradnicima nastojaće da traje još dugo, naglasili su urednici ovog časopisa.

0
0
Prethodni tekstKOŠARKAŠI TOPLIČANINA POBEDILI DIMITROVGRAD

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime