Naslovna Iz okruženja Blace KONSTITUTIVNA SEDNICA SO BLACE, PREDSEDNIK OPŠTINE NIJE IZABRAN

KONSTITUTIVNA SEDNICA SO BLACE, PREDSEDNIK OPŠTINE NIJE IZABRAN

0
Opština Blace, foto: fb
Ad

Održana je konstitutivna sednica Skupštine Opštine Blace i verifikovani su mandati odbornika.

Za predsednika Skupštine je ponovo izabran Dejan Mijajlović iz SNS, kome je ovo drugi uzastopni mandat, dok je za sekretara Skupštine izabrana Jasmina Lapčević.

Na ovoj sednici nije izabran predsednik Opštine, to će se desiti na narednoj sednici koja će biti uskoro zakazana. Prema nezvaničnim informacijama, najveće šanse da bude izabran na ovu funkciju ima dosadašnji predsednik Ivan Burgić.

Takođe nezvanično, saznajemo da će u Blacu SNS formirati vlast samostalno, bez dosadašnjih koalicionih partnera iz SPS-a. Kao što je poznato, naprednjaci i socijalisti u Blacu su u toku izborne kampanje se kritikovali i napadali međusobno, a najpoznatiji je slučaj kada blački socijalista na jednoj proslavi proziva i vređa Aleksandra Vučića, o čemu smo već pisali.

Naprednjaci i samostalno imaju većinu da formiraju vlast, ali ta većina nije baš ubedljiva. Da podsetimo, na decembarskim izborima, od 25 odborničkih mesta SNS je osvojio 15 mandata, SPS 4, dok su Blace protiv nasilja i koalicija NADA osvojili po 3 mandata.

0
0
Prethodni tekstPRIKAZAN DOKUMENTARNI FILM “GOSPOĐA IZ PLOČNIKA”

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime