Naslovna Društvo KONSTITUISANA SKUPŠTINA GRADA PROKUPLJA

KONSTITUISANA SKUPŠTINA GRADA PROKUPLJA

1
Konstitutivna sednica Skupštine Grada Prokuplja, foto: sajt Grada Prokuplja
Ad

Danas je održana konstitutivna sednica Skupštine Grada Prokuplja na kojoj su verifikovani mandati odbornika i izabrani su predsednik i sekretar Skupštine, kao i njihovi zamenici.

Sednicom je predsedavao najstariji odbornik Milosav Petrović, a pomagali su mu u svojstvu najmlađih odbornika u novom sazivu Skupštine, Marija Đurković i Aleksandar Šljivić.

Na sednici je bilo prisutno 51 od ukupno 55 odbornika. Za predsednika Skupštine, tajnim glasanjem, sa 40 glasova, izabran je Dejan Lazić, kome je ovo treći uzastopni mandate na ovoj funkciji. Osam odbornika je glasalo protiv ove odluke, a tri listića su bili nevažeći. Za njegovog zamenika je izabran Ivica Spasić, novi sekretar Skupštine je Tanja Đorđević, dok je njen zamenik Dragan Vuksanović.

Na ovoj sednici nije izabran novi gradonačelnik, kao ni njegov zamenik niti članovi Gradskog veća. Ta tačka je skinuta sa dnevnog reda, a prema najavama nova sednica će biti zakazana uskoro I na njoj možemo očekivati izbor čelnih ljudi grada.

Izveštaj o rezultatima lokalnih izbora podneo je predsednik Gradske izborne komisije Nikola Koprivica. Na ovim izborima lista SNS je dobila 35 odborničkih mesta, Srbija protiv nasilja – Prokuplje 10 odbornika, listi SPS je pripalo 5 mesta, Zavetnicima 3, dok je koalicija NADA osvojila 2 mandata.

Za govornicom su odbornici liste Srbija protiv nasilja najavili da će glasati protiv izbora Lazića za predsednika Skupštine, dok su odbornici SPS javno podržali ovaj izbor. Odbornici iz redova Zavetnika i koalicije NADA se nisu javno izjašnjavali o izboru predsednika Skupštine, a pošto je glasanje bilo tajno, ne možemo sa sigurnošću da tvrdimo kako su glasali.

Ono što je bilo očigledno je da sednica nije trajala kratko, kao u prošlom sazivu, jer su se sada odbornici opozicije javljali za reč i učestvovali u diskusiji.

Kao što smo i ranije najavili, izgleda da nas u narednom periodu očekuju veoma zanimljiva zasedanja gradske skupštine. Mi ćemo, kao i uvek, biti tu da vas pravovremeno I istinito informišemo o svim dešavanjima.

4
0
Prethodni tekstMUP APELUJE: OBRATITE PAŽNJU U ZONAMA ŠKOLA
Sledeći tekstSVETOSAVSKA POVELJA DR NENADU ARSOVIĆU

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime