Naslovna Društvo PRVI DO ČASNOG KRSTA DOPLIVAO LUKA MINIĆ

PRVI DO ČASNOG KRSTA DOPLIVAO LUKA MINIĆ

0
Plivanje za Časni krst, foto: Srđan Drobnjaković
Ad

Po veoma lepom danu za ovo doba godine, u Bogojavljenskoj trci, koja je održana kod Grčkog mlina na Toplici, prvi je do Časnog krsta doplivao devetnaestogodišnji Luka Minić.

Pobednik, okićen lovorikama i sa Časnim krstom u rukama, je dobio i vredne poklone od organizatora. Od crkve Svetog Prokopija je dobio ikonu, udruženje “Bog se javi” ga je darivalo zlatnim krstom, dok je od Grada Prokuplja na poklon dobio ručni sat.

– Osećaj je predivan, ne mogu da vam opišem kako se osećam i svaki pravi muškarac treba da se prijavi i da pliva u ovoj veličanstvenoj trci. Bilo je jako teško pobediti jer je učestvovalo mnogo dobrih plivača, a i voda je bila izuzetno hladna, izjavio je Luka nakon uručenja nagrada.

Ove godine je za Časni krst plivalo 55 Prokupčana, među kojima je najmlađi Dušan Ristić imao samo 5 godina, a najstariji je bio 68-godišnjak Ljubiša Paunović.

Svi plivači su moralni pobednici današnjeg Bogojavljenskog plivanja, i nagrađeni su prigodnim medaljama i majicama koje su obezbedili organizatori iz Udruženja „Bog se javi“.

Kompletnu manifestaciju je pratio veliki broj Prokupčana.

0
0
Prethodni tekstUPRAVLJAO VOZILOM SA 1,92 PROMILA ALKOHOLA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime