Naslovna Iz okruženja Blace OTVORENA REKONSTRUISANA DEONICA PUTA U GORNJOJ DRAGUŠI

OTVORENA REKONSTRUISANA DEONICA PUTA U GORNJOJ DRAGUŠI

2
Ad

Ministar za ravnomerni regionalni razvoj, Edin Đerlek, zajedno sa predsednikom Privremenog organa Opštine Blace, Ivanom Burgićem, prisustvovao je otvaranju rekonstruisane deonice opštinskog puta broj 6 – “Gornja Draguša”.

Za rekonstrukciju deonice opštinskog puta broj 6, Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj izdvojilo je sredstva u iznosu od 7,7 miliona dinara u julu 2023. godine. Ova deonica povezuje Radnu zonu “Gornja Draguša” sa centrom opštine i dalje sa glavnom saobraćajnicom.

Ministar Edin Đerlek i predsednik opštine Ivan Burgić održali su sastanak u Opštinskoj upravi Blace, nakon čega su svečano otvorili deonicu. Obojica zvaničnika izrazila su uverenje da će rekonstruisani put značajno doprineti povećanju efikasnosti saobraćaja, obezbediti bolje uslove za poslovni razvoj i podstaći dolazak novih investicija u region.

Predsednik opštine Ivan Burgić zahvalio se Ministarstvu za ravnomerni regionalni razvoj na sufinansiranju ovog projekta i dodao da je ova deonica od presudnog značaja za meštane Kuršumlije.

“Upravo smo svečano otvorili rekonstruisanu deonicu puta ‘Gornja Draguša’, koja je od nemerljivog značaja za privrednu delatnost, budući da se u neposrednoj blizini nalazi Radna zona koja je svega kilometar i po udaljena od državnog puta i osam kilometara od budućeg auto-puta”, kazao je ministar Edin Đerlek. On je takođe istakao da je rekonstruisana deonica važan preduslov za dovodjenje investitora, te da je ovo samo jedna u nizu stvari koje će Vlada Srbije i Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj činiti kako bi omogućili brži razvoj kako Kuršumlije, tako i Topličkog okruga.

2
0
Prethodni tekstHUMANITARNI APEL: POMOZIMO PORODICI GRUJIĆ
Sledeći tekstDOČEK SRPSKE NOVE GODINE UZ MAJU BEROVIĆ I “IN VIVO”

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime