Naslovna Izbori 2023 DUPLIRAJU GLASAČKE LISTIĆE?

DUPLIRAJU GLASAČKE LISTIĆE?

4
Može da glasa koliko puta hoće! Foto:Prokuplje press
Ad

Na adresu Prokupčanina, stigla su čak četiri listića. Na dva kao srednje ime navedeno je ime njegovog oca, a na preostala dva ime njegove majke.

Ovo je prvi slučaj koji smo mi zabeležili da se dupliraju listići i to otvara sumnju da je u toku izborna krađa.

Predsednik Gradske izborne komisije, Nikola Koprivica, kaže da od ovih izbora GIK ne šalje pozive, već je to centralizovano, odnosno Pošta uzima podatke i šalje pozive. Ipak, Prokupčanin kojem su duplirani pozivi za glasanje, može to da prijavi.

Kako se pojavila sumnja da se nesrazmeno povećao broj glasača u Prokuplju i Žitorađi, mi smo ranije pitali Policijsku upravu Prokuplje o broju novoprijavljenih lica sa prebivalištem u ove dve sredine, ali nam je rečeno, da oni ne mogu sad da nam odgovore, već za 40 dana?!

Ipak, zvanično broj glasača u odnosu na poslednje lokalne izbore u Prokuplju se smanjio za 1.006 birača, odnosno sa 36.957 u 2020. godini na 35.951 u 2023. godini. Ipak, broj stanovnika je daleko više smanjen, pa je po popisu iz 2011. godine na teritoriji grada Porkuplja živelo 44.419 građana, a po popisu od prošle godine živi 38.291 građanin. To je razlika od 6.128 ljudi.

3
0
Prethodni tekstKONJ ŠETA GRADSKIM PARKOM
Sledeći tekstHTEO SAM DA ČUJEM PREDSEDNIKA, ALI ME ISTERALI

4 KOMENTARA

 1. Odes na glasanje das lisric licnu kartu zavedu te prsnu na prst i dobijes listic da glasas,i opozicija ima clana da regulise izbore zbog kradje preterujes Biljana sa pisanjem

  • Nezavsni,da li vidis da je civek.pod 4 razlicita broja upisan u birackom spisku, kao da su 4 lica. Ostalo trojicu zaokruzice na putu od birackog mesta do brojacnice glasova ili u nekom drugom trenutku

   • Zavisni,mozda treba da se ispita slucaj da nije iz opozicije.Jer da je iz SNS nebi prijavio cuto bi i glaso.Ima postenih i medju SNS.

 2. To sto ima dupli listic, nije “dokaz” da je duplo glasao. Kao sto je “Nezavisni gradjanin” napisao – covek mora da se 2x pojavi na glasackom mestu, a ima ona tecnost koja se prsne i proveris da li je vec glasao.
  Meni je ovde pitanje – zasto covek nije prijavio RIK ili GIK da dobija 2 poziva? Iako sistem ne moze po imenu, ime roditelja, prezime ne moze da “vidi” da je ista osoba, verovatno moze po JMBG. Treba unaprediti biracki spisak i pobrisati sve unose gde se poklapa JMBG. A ne bi me zacudilo da je i ovde greska u sistemu i da su na njima razliciti JMBG.

  Ima mnogo i do nas – kada vidimo neki propust, sto ne reagujemo??? Sta i koga smo ceali da nam ispravi ovu gresku??? Dobijes glasacki listic od pokojnog dede – odes i brises ga iz birackog spiska, a ne prica o neregularnosti.

  ALI, zanimljivije je ovako. Kada je neko nezadovoljan, izvuci ce ovakvu ili slicnu fotku!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime