Naslovna Društvo ZA VAUČER MOŽEŠ DA KUPIŠ GOTOVO NIŠTA

ZA VAUČER MOŽEŠ DA KUPIŠ GOTOVO NIŠTA

11
Gradski park i spomenik, foto:Prokuplje press
Ad

Grad Prokuplje je odlučio da podeli svim osnovcima vaučer u vrednosti od 2.700 dinara za kupovinu proizvoda u Dexyco radnjama. To su one pare znate što su stigle iz državnih rezervi, onih prvih 20 miliona dinara predviđenih za đake, stare, o čemu smo pisali. Pisali smo naravno i kada je raspisana ta javna nabavka, čija je vrednost više od 6,8 miliona dinara bez PDV. I tako će se šacima podeliti po 2.700 dinara, a mi smo istraživai, znajući kakve su cene u ovoj prodavici šta se može kupiti za te pare, čitaj skoro ništa!

Ako izuzmemo školski pribor, koji je najjeftiniji, sve ostalo se ne može kupiti za taj novac. Primera radi, na sajtu Dexyco najjeftiniji ranac je 2.600 dinara. Možete kupiti i torbu za patike koja je 999 dinara, vežbanku od 49 dinara, ili donji deo trenerke, koji je zaista dobar za 1.759 dinara, kapu za sneg od 2.399 dinara, ili komplet baterija od 89 dinara.Najjeftiniji kreativni set je 1.599 dinara… Da se razumemo, to su akcijske cene sa sajta, u prodavnicama su više.

U ovu kupovinu treba da se uračuna i to da je najbliža prodavnica u Nišu, pa će roditelji morati da plate gorivo, a ako nemaju vozilo (o tome niko nije ni želeo da misli), moraće da plaćaju autobuse kako bi došli do Niša i iskoristili vaučer.

I tako, kada se sve preračuna, ne dobija se ništa, jer niko nije ni mislio o tome da bi možda najbolje bilo da se ti vaučeri iskoriste za kupovinu nečeg u Prokuplju, barem da se roditeljima dece omogući da ne troše dodatne pare za bednih 2.700 dinara, kojima će deca da se obraduju i onda i da se razočaraju, kada vide da to i nisu pare kojima mogu da se ponove!

36
3
Prethodni tekstGRAĐANI MORA DA ZNAJU DA MOGU BOLJE DA ŽIVE
Sledeći tekstVRATI CREVO, ILI PUSTAMO SNIMAK KRAĐE!

11 KOMENTARA

  1. Zašto tako Bilo, zašto bednih 2700 dinara. Važno je da deca dobijaju, da im se kupi bilo šta. Zašto poklonu u zube da se gleda?

    • Ево зашто. Прво, нема свако пара да се воза до Ниша и све и да има, потрошиће много више него што је ваучер. Друго, шта је са оним родитељима који немају аутомобиле, па ће морати да плаћају аутобуске карте, значи најмање 2.000 динара, да би у тој продавници која је папрена детету купили ситницу. Не знам да ли сте икада улазили у ту продавницу и знате ли које су цене у њој? За 2.700 динара, стварно нема шта да се купи. Тако се долази до логичног закључка да је то замазивање очију, али баш, баш бедно. Деца у Београду имају бесплатне уџбенике, свакакве повластице, прошле године су добили ваучер од 6.000 динара….Мислите да НАША ДЕЦА вреде само 2.700 динара?

    • И да, зар не би било лакше да је то било која продавница у Прокупљу, барем је свима доступнија. И мислите да дете када га одведете тамо, а оно гледа све лепоте играчака које имају у асортиману, неће да буде тужно ако му кажете: “Можеш да купиш, ево перницу и да је напуниш, за играчку немамо пара?” И то није поклон, јер су те паре НАШЕ.

  2. I u Beogradu isto, za vaucer od 6000 din kupis gotovo nista, sve sa rafova sklonjeno, samo preveliki brojevi ostavljeni, ono sto se ne prodaje islicno, cene preskupe i kao snizeno na 5999 . Uzas , katastrofa i ponizemje

  3. Nije sve u novcu politicari njihovu decu vode u Dexico i Pertini,a deca su danas mnogo inteligentna jer drugar u skolu kupijo nesto npr to sutra i mene pita dete da idemo tamo da i mi kupimo imo ili nemo novca.Jer kad odem u Nis uvek ce da svratimo u Pertini,moze samo da zamara mozak jer presoljene stvari nece dobiti,kvalitet nista posebno China

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime