Naslovna Izbori 2023 NA LISTI GRUPE GRAĐANA A U SPOTU SNS

NA LISTI GRUPE GRAĐANA A U SPOTU SNS

0
Čiji je kandidat? Foto:printscreen X
Ad

Mila Đokić, glavna sestra Doma zdravlja u Kuršumliji se pojavljuje u predizbornom spotu kuršumlijskog SNS kako govori o svemu lepom što je ta stranka dala ovoj opštini, a iste je zapravo kandidat za odbornika Grupe građana „Budućnost Toplice“ za lokalne izbore u Kuršumliji raspisane za 17. decembar. Ne samo što je reč o zloupotrebi ove ustanove u političke svrhe, već i sama Đokić zapravo ne zna, ili ne ume da nam objasni čiji je ona kandidat. I ovo nije jedini primer u Toplici da se zloupotrebljavaju državni resursi u kampanji SNS, a ona je tek počela.Sličan spor uradili su i prokupački naprednjaci ispred nove bolnice koja se još uvek gradi.

Mi smo pozvali Đokić i ona nam je prvo rekla da je u spotu ispred Doma zdravlja?! Na našu opasku da je to protivzakonito, ona nije imala komentara. Ipak, najviše nas je interesovalo čiji je ona zapravo kandidat, grupe građana ili lokalnog SNS. I to nije umela da nam objasni.

-Vi mene zovete van radnog vremena, još je vikend- kazala nam je ona, a mi smo joj objasnili da mislimo da se politikom ne bavi u radno vreme, već u slobodno vreme, te da je sasvim normalno što je zovemo kada nije na poslu.

-Nemam šta da vam kažem, doviđenja- na kraju je rekla Đokić. 

U SSP Kuršumlija kažu da je ovo samo jedan od primera onoga što se očekivalo, a to je formiranje nekih fantomskih lista koje zbunjuju glasače.

-Ovo je način kako se kradu glasovi i to ne samo evo ovde kod nas u Kuršumliji, već i u čitavoj Srbiji sa tim lažnim listama. Što je najgore, otvoreno zloupotrebljavaju državne resurse, misle da ih niko neće kazniti i da mogu da čine šta god požele- dodaju u SSP Kuršumlija.

Spot u zdarvstvenoj ustanovi, ili kraj nje, sa jasnim porukama da je SNS zaslužan što one postoje uradio je i GrO SNS Prokuplje.

https://www.facebook.com/hashtag/prokupljenesmedastane

Snežana Ilić, predstavnica posmatračke misije Crte za Toplički okrug smatra da se radi o zloupotrebi javnih resursa u svrhu političke kampanje i očiglednoj manipulaciji građana o trošenju javnog novca.

-O ovome su obavešteni svi nadležni pa možemo da očekujemo da će REM da reaguje i zabrani ovakve spotove kao što se više puta u toku ranijih kampanja dešavalo. O tome da predstavnik grupe građana u Kuršumliji učestvuje u promotivnom spotu druge političke organizacije ima za cilj da zbunji biračko telo- komentariše Ilić.

Ona dodaje da će završnu reč o oviim očiglednim zloupotrebama dati nadležni organi.

Inače, oba sporna spota objavljena su na svim društvenim mrežama.

Izvor:Direktno.rs

0
4
Prethodni tekstPAO KROZ STAKLO
Sledeći tekstURBANA GERILA : KOLIKO VREDI TVOJ GLAS

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime