Naslovna Sport SRAMOTA ŠTA RADE: DONELI ODLUKU PO NEVAŽEĆEM ČLANU

SRAMOTA ŠTA RADE: DONELI ODLUKU PO NEVAŽEĆEM ČLANU

2
FK "Jug Bogdan" čeka pravdu, foto:Prokuplje press
Ad

Fudbalski klub „Jug Bogdan“ iz Đakusa najavljuje da će podnetu tužbu protiv nadležnih u Fudbalskom savezu Topličkog okruga jer je doneta, kako tvrde nezakonska odluka da se njima oduzmu tri boda nakon utakmic ekoja je igrana 15. oktobra ove godine. Uprava kluba je odlučila da će najverovatnije izaći iz lige jer su bez osnova skraćeni.

Sve je kreulo kada su tu utakmicu igrali protiv FK „Borac“ iz Držanovca i pobedili rezultatom 1:2 ali se domaća ekipa FK „Držanovac“ žalila FSTO jer navodo jedan od igrača FK „Jug Bogdan“ nije imao plaćenu članarinu za tu godinu. Reč je o Stefanu Ivanoviću koji je iz niške Gradske lige i FK „Novoselac“ prešao u njihov klub i u viši rang, odnosno Topličku ligu.

-On je još na početku platio članarinu i po svim propisima nije trebalo ponovo da je plaća, što je jasno napisano u listu „Fudbal“ od 2.2. 2022. godine. Međutim, prvostepeni organ na čijem je čelu Predrag Petrović je odlučio da ipak kazni klub. Mi smo se žalili, te je drugostepeni sudija Uglješa Kostić samo potvrdio ovu odluku- kaže Srđan Jovanović, predsednik FK „Jug Bogdan“.

U članu 1. lista „Fudbal“ iz februara 2022. godine se navodi se navodi: Članarine propisane članom 1. tačkom 5. Odluke o iznosima taksi utvrđenih propisima FS Srbije, naplaćuju se u jednokratnom iznosu, jedanput tokom kalendarske godine i izvršena uplata važi tokom cele kalendarske godine, bez obzira na to da li je pojedini igrač, ili igračica, tokom te kalendarske godine, a nakon plaćanja članarine teritorijalno nadležnom fudbalskom (registracionom) savezu, promenio/promenila klub za koji je izvršena registracija, bilo da time ostaje u istom, ili se nalazi na teritoriji različitog registracionog saveza”.

Ipak, po ovom članu organ nije odlučivao, već po članu koji je objavljen u listu “Fudbal” ranije, odnosno 21.12.2021. godine.

Predrag Petrović koji je u prvostepenom organu odlučio da FK “Jug Bogdan” je prekršio pravila kazao je za Prokuplje press da je on samo doneo prvostepenu odluku, I da su imali pravo žalbe, te da je članarina za različite lige različita.

-Ako sam pogrešio, oni su se žalili- naglasio je on.

Drugostepeni sudija Uglješa Kostić  koji je potvrdio prvostepenu odluku objašnjava da klub nije dostavio kopiju plaćene članarine, odnosno dokaz da je fudbaler platio, te da je on postupio u skladu sa odredbama u listu “Fudbal” 22/21 od 21.12.2021. godine.

-Toplička okružna liga je viši rang od Niške gradske lige, te je članarina viša. Tako smo mi tumačili- naveo nam je Kostić.

Na naše pitanje šta sada, s obzirom da su odlučili na osnovu već zastarelog propisa, on je rekao da ako je pogrešio to je to, jer ne postoji pravo žalbe na ovu odluku.

U FK “Jug Bogdan” ipak ne staju. Obavestili su i FSS a planiraju da podnesu i tužbu. Trenutno su prvi na tabeli i ne žele da ugroze svoj položaj zbog, kako kažu, tuđeg nepoštovanja propisa.

-Mi smo vredno radili, deca su mlada i daju sve od sebe da ostvarimo rezultat, a onda se neko seti, da nam uruši uspeh, iz ko zna kojih, ali sumnjamo ličnih razloga. To nećemo dozvoliti- kategorični su u FK “Jug Bogdan”.

Mi smo razgovarali i sa drugim fudbalskim radnicima, koji su godinama u ovom sportu i ligi i kažu da je ovo zaista nepravda i da je FK “Jug Bogdan” u pravu, ali da su male šanse da istera tu pravdu, jer za sud treba mnogo para.

-Apsolutno su u pravu i nisu pogrešili. E sad da li oni imaju snage da se dokazuju, to je druga stvar. U svakom slučaju njihovi izgledi su slabi- kazali su svi sa kojima smo pričali o ovoj situaciji.

14
1
Prethodni tekstPOŠTUJTE OGRANIČENJA
Sledeći tekstMLADIĆ IPAK PREMINUO JER JE PAO SA MOTORA

2 KOMENTARA

  1. Pa vidite ove sudije se ne mogu pozvati na misljenje jer ako sude po nevazecem zakonu onda znaci da ne znaju pa treba da budu smenjeni. Posle toga im treba izdati zabranu prilaska pravosudnim institucijama a ako in neko saceka u mrak i prebije ne bi trebalo da se ljute jer su ga prebili greskom zbog slabe vidljivosti. A da s obzirom da postoji opravdana sumnja da su ostetili klub treba im se zapleniti imovina

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime