Naslovna Društvo POPUNILI RUPE, ALI TEŠKO DA ĆE DA IZDRŽE

POPUNILI RUPE, ALI TEŠKO DA ĆE DA IZDRŽE

2
Na 8 stepeni Celzijusovih rešili da popune rupu, foto:Prokuplje press
Ad

Nakon našeg pisanja o krateru u asfaltu koji se pojavio u Ulici Ratka Pavlovića kod nekadašnjeg Doma JNA, I to svega 48 sati nakon što je ta rupa napunjena asfaltom, juče su radnici mramorskog preduzeća “AMB putogradnja” ponovo popunjavali ovu i još nekoliko udarnih rupa. Jeste da je sada stavljena veća količina asfalta, ali je pitanje koliko on može da izdrži, s obzirom da aspfalt ne može da se stegne na temperaturi ispod 15 stepeni Celzijusa, odnosno da “dobro uhvati i održi se”.

-Imali su lepe dane, čak i tokom prve polovine novembra da taj posao završe, jer je grad preplavljen rupama, ali su čekali da krene izborna kampanja, kako bi građanima zamazali oči. Ipak, već godinama smo svedoci da svaki njihov posao brže propadne nego što se uradi, a da posebno u infrastrukturi SNS nije uradio ništa kako bi olakšao život građanima- kažu u koaliciji “Srbija protiv nasilja-Prokuplje”.

Dodaju da je ova rupa na žalost simbol propadanja grada i pranja novca iz gradskog budžeta. 

Koliko je zapravo ovaj posao urađen loše potvrdili su nam pre dva dana i u prokupačkoj Direkciji, gde kažu da oni kao nadzorni organ neće da potpišu da je krpljenje završeno, sve dok se rupe zaista ne popune kako treba.

Poslednjih dana užurbano se nasipa rizla u nekim gradskim ulicama, a kako javljaju građani, I posle rizle, sve je isto. Tako tvrde stanovnici Ulice Bošo Buha koja je u Đurevačkom naselju da je juče nasipana rizla, ali da je ulica sada u još gorem stanju.

I to opet znači da se uzaludno rasipa novac građana Prokuplja, a sve da bi se kako tako reklo da je nešto urađeno. Kada prođe 17. decembar, nadaju se naprednjaci, neće im više ni biti važno da li se gradskim ulicama gazi u gumenim čizmama, ili kako bi trebalo u običnoj obući.

6
0
Prethodni tekstNEĆU ODUSTATI BEZ OBZIRA NA PRITISKE
Sledeći tekstPODRŽANO 11 PROJEKTA

2 KOMENTARA

  1. Besmisleno je to što gradski oci rade, što krpe rupe i nasipaju ulice, uzaludno bacaju pare. Velika većina Prokupčana negoduje i ljuti se zbog stanja ulica i trotoara, vodovodne i kanalizacione mreže, situacije sa smećem, ma čitava gradska infrastruktura je u kolapsu, da ne nabrajam pojedinačno. A onda, doći će izbori za dve i po nedelje, i jedno 60% nezadovoljnih Prokupčana će svoj glas dati istim tima na koje sada kukaju, i koji su odgovroni zbog postojećeg haosa. Neko zbog uverenja (aferim!), neko zbog ucene u vezi sa radnim mestom, neko zbog 10-20.000 dinara pomoći, neko zbog tri metra drva, neko zbog paketa sa brašnom, parizerom i zejtinom, svako iz svog razloga.
    I zato ne treba da troše pare uzalud na šminkerske radove (ono, naspemo tri kamiona rizle, a platili smpo četiri, pa ovaj jedan podelimo bratski, ko to može proveriti, već je voda odnela), neka ih lepo prebace pravo u svoje džepove, a oni koji se za sitno prodaju i zaslužuju da gaze blato i rupe. I da kukaju.

  2. Када ће градска власт, да санира пут Житни поток-Горњи Статовц? Месна заједница је упутила захтев још јуна 2021 године, такође је упућено више мејлова, и Министарство за локалну самоуправу је пре два месеца упутило ургенцију Градоначелнику, да нас обавести о поступањима по горе поменутим захтевима, јер су локални путеви по Закону у његовој надлежности. Одговора и даље нема, подсећам да сте предходно писали о овоме. Молим Вас питајте Градоначелника сада Председника привременог органа, када ће бар одговорити на досада упућене захтеве, ако већ ништа по овоме не ради?

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime