Naslovna Društvo TRAŽIMO SAMO ONO ŠTO NAM JE OBEĆANO

TRAŽIMO SAMO ONO ŠTO NAM JE OBEĆANO

4
Ad

TRAŽIMO SAMO ONO ŠTO NAM JE OBEĆANO

Preko četrdeset zaposlenih u Gradskoj kući u Prokuplju okupilo se u 12 časova ispred kabineta gradonačelnika Prokuplja, sada predsednika Privremenog veća Milana Aranđelovića, ali ni on, kao ni drugi funkcioneri nisu bili u tom momentu na poslu. Kako kažu okupljeni radnici, traže da im se isplati ono što je obećano, a to je jednokratna pomoć od 10.000 dinara za prevazilaženje energetske krize i potpisivanje pojedinačnog kolektivnog ugovora. Obe stavke obećane su početkom ove godine.
Miodrag Gubijan, predsednik sindikata Gradske uprave kaže da su plate zaposlenih u 40 odsto ispod minimalca, daleko od republičkog proseka.
-I zato je nama bitno ovih 10.000 dinara. U gradu prokuplju, to nisu ispunili, iako smo imali dogovore sa njima- naglasio je Gubijan.

Šta je kazao u svom obraćanju, pogledajte u videu.

Predlog da se krene sa štrajkom potpisalo je čak 88 zaposlenih u gradskoj kući u Prokuplju.


Oni su ponovili da traže od Gradske kuće da im se sutra isplati obećano i da od toga neće odustati.

Snežana Ilić

16
1
Prethodni tekstZBOG KVARA U PAŠINCU NEMA TELEFONA, KABLOVSKE, INTERNETA
Sledeći tekstPREKID VODOSNABDEVANJA ZBOG KVARA

4 KOMENTARA

    • Čemu frka, najveći broj tih koji danas štrajkuju i ljuti su na svoje načelnike i funkcionere će za dve i po nedelje glasati lično i poimence za njih, i omogućiti im da nastave gde su stali. A u međuvremenu, dok zaposleni traže svojih obećanih 10.000, ovi koji ih ignorišu će “zaraditi” po jedno 200.000-250.000 na ime rada u komisijama za pripremu izbora. Ma i ne treba ništa da im daju.

  1. Podrška kolegama iz Opštine i Vodovod će uskoro, ali sami radnici pošto su sindikalci u kampanji za izbore sa SNSom i ako su bez škole, a ja sa fakultetom?

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime