Naslovna Ljudi OVDE NIKO NE SME DA OTVORI KAFIĆ

OVDE NIKO NE SME DA OTVORI KAFIĆ

2
Železnička stanica u Gariću, foto:Prokuplje press
Ad

Iako je Garić jedno od najnaseljenijih prokupačkih naselja, verovali ili ne, niko do sada nije otvorio kafić u njemu. Po malo čudno, ali i nije, ako se uzme u obzir da ga od centra grada deli samo reka Toplica, ali upućeni kažu da nije to u pitanju….

-Ko bi smeo da se usudi da otvori kafić i tako dežura po čitav dan svima koji odluče da je to odlično mesto da se okupe i popiju nešto, odnosno da se napiju. Imali smo u nekoliko navrata nekoliko kafanica, ali vlasnici jedva čekaju da ih zatvore, čak to čine brže nego što otvore- komentarišu stanovnici Garića zašto u njihovom kraju nema kafića.

Ima brzih hrana, naravno, ali i one su otvorene nedavno, jer je zaista velika cirkulacija građana, ne samo zbog Bolnice i Doma zdravlja koji je izmešten, već i zbog radnika svih preduzeća i fabrika koje su tu. U njima nema alkohola. Postoji i kafanica, ali je ona skromna. Benzinska pumpa je od pandemije Kovida-19 postala mesto okupljanja, ali ipak, neko mesto za noćni izlazak, ili barem za prepodnevnu kafu nema.

I pijaca uspeva, fabrike takođe, prodavnice isto, sada i stanovi, ali kafići ne.

Što je sigurno, sigurno je!

17
0
Prethodni tekstI VINOGRADARSKA NIJE ZA 21. VEK
Sledeći tekstWC ŠOLJE SIMBOL JEDNOG VREMENA KOJE ĆE PROĆI

2 KOMENTARA

  1. Pa kad bi policija patrolirala i privodila izgrednike, a sudstvo kažnjavalo možda bi i bilo nešto od toga. Ovako ništa. Mada je čitavo naselje poprilično komunalno neuslovno. Tek od skora su neki delovi priključeni na gradski vodovod. Mnoge kanalizacije su izvedene u potok, a o trotoarima i , za decu, bezbednom saobraćaju da ne govorimo.

  2. Garićani. Braja, i ostali strah i trepet kraja. Pisite malo o nedostatku kafana. Savicevac ne radi, Dolap nije sto je bio. Nekad Jadran i Proleće kafana, pa Skadarlija,Čelebon,Gradska, Boem,Bajra. Uf. Kad se setim

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime