Naslovna Društvo U TOPLICI PLATA ZA 20.000 DINARA NIŽA OD REPUBLIČKOG PROSEKA

U TOPLICI PLATA ZA 20.000 DINARA NIŽA OD REPUBLIČKOG PROSEKA

7
Tabela, foto:printscreen
Ad

Kako se navodi na sajtu republičkog zavoda za statistiku, prosečna zarada (bruto) obračunata za septembar 2023. godine iznosila je 117. 472 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 85. 066 dinara.

– Rast bruto i neto zarada, u periodu januar–septembar 2023. godine, u odnosu na isti period prošle godine, iznosio je 15,0% nominalno, odnosno 1,0% realno. U poređenju sa istim mesecom prethodne godine, prosečne bruto i neto zarade za septembar 2023. godine nominalno su veće za 13,5%, a realno za 3,0%. Medijalna neto zarada za septembar 2023. godine iznosila je 65.727 dinara, što znači da je 50% zaposlenih ostvarilo zaradu do navedenog iznosa- kaže se u saopštenju Republičkog zavoda za statistiku.

Prema podacima RZS u Topličkom okrugu prosečna neto zarada u septembru 2023. godine iznosila je 66.326 dinara, što je daleko ispod republičkog proseka.Najniža je bila u Blacu 58.515 dinara, zatim u Žitorađi 63.379 dinara, pa Kuršumliji gde je neto zarada u septembru ove godine bila 64.542 dinara. U Prokuplju je ona bila 69.387 dinara.

Izvor:Republički zavod za statistiku

8
1
Prethodni tekstMRAMORSKO PREDUZEĆE KRPI RUPE
Sledeći tekstI VINOGRADARSKA NIJE ZA 21. VEK

7 KOMENTARA

  1. U svetlu predstojećih izbora, nameće se jedan zaključak: visina prosečne plate u gradu/opštini obrnuto je proporcionalna podršci vladajućoj stranci. Što je sredina siromašnija, više podržava aktuelnu vlast. Zato, logična je posledica, držaće nas ovi siromašnima još dugo, dugo, jer će biti na vlasti samo dok većinu mogu da kupe sa 100-200 evra pred izbore.

    • Dosta za raju koja nikad nije znala da se izbori za bolje. Doduse mnogi pojedinci jesu. I to na vlasti. Nekad Gruja nacelnik supa, Tomica iz policije, Gradonacelnik Jovanovic, svi uhlebljeni u BG , onda oni sto kupise firme, Biočko, Arsa, Šlepi, sad Filip Jovanovic i drugi, spisak je podugacak.

      • Svi koje si nabrojao (osim Šlepija, njega valjda nisu hteli da prime) odavno su preleteli u SNS ili neke njihove satelite (Vulin, Ljajić), I ne samo da su preleteli, nego skoro svi (sem Arse) drmaju jače nego ikad, i na boljim su pozicijama u vlasti nego ikad. A ne vidim nešto da pominješ asove iz sadašnje vlasti, oni su izgleda osiromašili za ovih 10 godina, niko stan u Beogradu i Nišu, niko firmu, niko diplomu i stalan, državni posao 🙂 Ili je prpa, a?

  2. Ako je samo 20000 niža od proseka, onda dobro. Ja sam mislio da je razlika veća. A u svetlu protesta poljoprivrednika, pošto ovde nije bilo blokada, pretpostavljam da su svi zadovoljni. Da im cena višnje odgovara i da im je dobro što imaju dva otkupljivača koji ih ucenjuju i drže monopol na otkup.

  3. Ako prosek vade politicari,lekari,policajci, cuvari u zatvoru, sudije, nastavnici, radnici u drzavnoj sluzbi, koliko onda primaju po prodavnicama, do 40.000, u kablovskoj-Leoniju. Pa pogledajte kako je narod obucen. Devedesete bile zlatne, imala se garderoba iz perioda 1985 do 1990 ,dobra, domacih proizvodjaca.

  4. U Toplici su svi uvek za vlast, e to gospodo kosta, jada, bede i periferije srbije. Dok svi ne budu kontra vlasti, kao pojedini sa planina, ravnica, nikada svanuti nece i uvek ce biti ispod svakog proseka.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime